Quentin Tarantino a scris două cărţi. Prima este o adaptare după "Once Upon a Time in Hollywood"
Regizorul Quentin Tarantino va lansa o adaptare sub formă de roman după filmul său "Once Upon a Time in Hollywood".

Cineastul american a semnat un acord pentru două cărţi cu editura HarperCollins, romanul adaptat după filmul său din 2019 fiind primul care va fi lansat, în cursul anului viitor. Potrivit site-ului specializat The Wrap, romanul bazat pe "Once Upon a Time in Hollywood" va fi publicat în vara anului 2021.

Romanul îi va avea în prim-plan pe protagoniştii din film - actorul TV Rick Dalton (interpretat de Leonardo Dicaprio) şi cascadorul Cliff Booth (Brad Pitt) - însă adaptarea lui Tarantino a fost prezentată drept o "abatere şocantă" de la pelicula sa.

Cea de-a doua carte se intitulează "Cinema Speculation" şi este descrisă de editor drept o "imersiune profundă în filmele din anii 1970, un amestec bogat de eseuri, recenzii, note personale şi "ce-ar fi dacă", ale unuia dintre cei mai aclamaţi realizatori din lumea cinematografiei şi cel mai devotat fan al acesteia".

"În anii '70, adaptările la forma de roman după filme au fost primele cărţi pentru adulţi cu care am crescut", a declarat Tarantino în cadrul prezentării proiectului său.

"Până în ziua de azi am continuat să am o afecţiune extraordinară pentru acest gen. Aşadar, în calitate de pasionat de adaptări la forma de roman a filmelor, anunţ cu mândrie 'Once Upon A Time in Hollywood', contribuţia mea la acest sub-gen adesea marginalizat, dar îndrăgit, din literatură. Sunt, de asemenea, încântat să explorez în continuare personajele mele şi lumea lor într-un demers literar care poate (să sperăm) va sta alături de omologul său cinematografic", a adăugat regizorul.

Vicepreşedintele HarperCollins, Noah Eaker, a adăugat: "Talentele literare ale lui Quentin Tarantino au fost evidente încă de la primele sale scenarii, dar a vedea cu câtă pricepere îşi înzestrează personajele cu viaţă şi cum ia în mod constant prin surprindere cititorul, chiar şi unul care ştie filmul pe de rost, înseamnă să vezi un maestru povestitor care încearcă un nou format şi şi-l însuşeşte", notează Agerpres.

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 19 noi, 08:57

Bancul serii: Altă soție

Fata îl sună pe iubitul ei şi plânge. Băiatul îngrijorat întreabă:


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții