Raed Arafat se alătură campaniei „Artificiile sunt pentru o noapte. Animalele, pentru o viață”
Data actualizării:
Data publicării:
Raed Arafat, secretar de stat în MAI, se alătură campaniei „Artificiile sunt pentru o noapte. Animalele, pentru o viață” și îndeamnă oamenii să fie mai buni și mai responsabili.

Protecția Animalelor CJ Ilfov, Asociația Big Hearts Society, Pet Stuff și Ministerul Afacerilor Interne realizează campania de conștientizare a pericolelor la care sunt expuse animalele în perioada sărbătorilor de iarnă, cu mesajul „Artificiile sunt pentru o noapte. Animalele, pentru o viață”.

Pe această cale, Protecția Animalelor CJ Ilfov a anunțat pe pagina de Facebook că acestei campanii se alătură și Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

„Vin sărbătorile. Vine perioada de Crăciun și Anul Nou. Vine vacanța. Începe utilizarea petardelor, mai ales în noaptea Anului Nou. În fiecare an, la sfârșitul sau începutul anului următor, suntem întrebați câți ajung la UPU. Întotdeauna avem, din păcate, foarte mulți copii care ajung la UPU din cauza petardelor.

Copiii nu trebuie să ajungă la UPU de Anul Nou. Copiii trebuie să se bucure de Crăciun și de Anul Nou. Noi uităm impactul acestor petarde și asupra animalelor. Animalele suferă, iar cei care au animale știu foarte bine acest lucru. Câini, pisici, orice animal care există, toate suferă când sunt folosite petardele. Ele nu înțeleg ce este acest lucru și, bineînțeles, se stresează și se creează reacții condiționate de orice zgomot care apare în jurul lor să fugă și să se ascundă.

Cu animalele trăim pentru o viață, petardele sunt pentru o noapte. Încercați să vă gândiți la acest aspect. Haideți să respectăm animalele cu care trăim, să reducem impactul asupra animalelor cu care trăim și să reducem impactul petardelor asupra copiilor și pe toți cei care le folosesc și pot ajunge din cauza lor în Unitățile de Primiri Urgențe”, a spus Raed Arafat.

„Rolul nostru și mai ales al reprezentanților statului este să informăm, să educăm, să facem tot ce putem să prevenim incidentele”

De asemenea, Protecția Animalelor CJ Ilfov a transmis următorul mesaj: „Rolul nostru și mai ales al reprezentanților statului este să informăm, să educăm, să facem tot ce putem să prevenim incidentele. Animalele sunt parte din viețile noastre. Trebuie să le protejăm și să ne bucurăm de tot ce ne oferă: afecțiune și loialitate. Petardele și artificiile ne rănesc ori, cel mai grav, ne ucid prietenii cei mai buni”, a transmis Protecția Animalelor CJ Ilfov, pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Actualitate


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă
pixel