Regina comediilor shakespeariene, Visul unei nopţi de vară, pe 16 noiembrie pe scena Teatrului Nottara, o producţie Teatrul Stela Popescu
Data publicării:
O nouă producţie a Teatrului Stela Popescu, Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare, va fi prezentată în premieră de Teatrul Stela Popescu pe scena Teatrului Nottara pe 16 noiembrie, în adaptarea scenică a lui  Radu Aldulescu, regia şi selecţia muzicală Alina Hiristea, traducerea Dan Grigorescu şi Şt. O Iosif.

În distribuţie Crina Matei – Hipolita/Titania, Karl Baker – Theseu/Oberon, Patricia Ionescu - Puck , Cristina Danu – Hermia, Ana Maria Ivan/Irina Cărămizaru – Helena, Tudor Cucu Dumitrescu - Lysander, Cristi Neacșu – Demetrius, Dorin Enache – Fundulea, Cătălin Frăsinescu – Gutuie/ Egeu, Irina Cărămizaru/ Ana Maria Ivan -  Frances Flaut / Thisbe, Sorin Aurel Sandu – Blându/Prologul/Leul, Cristina Neagu Marin – Zâna, Florentin Munteanu – Zidul.

Cristian Şofron, directorul Teatrului Stela Popescu: "În general, repertoriul teatrului nostru a fost definit de diversitate, adresându-se cât mai multor categorii de spectatori. Ne bucurăm să introducem în repertoriu şi titluri fundamentale ale dramaturgiei clasice, iar pentru o trupă tânără ca a noastră, ce poate fi mai provocator decât Visul unei nopţi de vară de Shakespeare. Aşteptăm publicul în număr cât mai mare să fie alături de noi cu o versiune "altfel" a unuia dintre cele mai încântătoare texte ale istoriei teatrului."

 “Shakespeare ne reamintește că dragostea e pentru cei curajoși. Omul contemporan e la fel de vulnerabil ca acum 400 de ani, asaltat de propriile patimi, impulsuri, dominat, condus, uneori, de duhurile nopții interioare. Spectacolul Visul unei nopți de vară explorează inconștientul, visul, fantasma, un joc pe viață și pe moarte, cu formele stranii și intense pe care le poate lua iubirea în miez de noapte. Dar e o noapte de vară încântătoare, la capătul căreia se restabilește armonia și răsare soarele unei vieți noi. Un spectacol în care toți actorii strălucesc, în care Shakespeare este  contemporanul nostru, prietenul nostru, sfătuitorul de taină și regele comediei absolute. Yes, we love Will! (Alina Hiristea)

Din echipa artistică mai fac parte - decorul: Tinatin Gobejishvili, coregrafia: Sandra Mavhima, light design: Lucian Moga, concept video, videoedit și filmări: Iulia Pană, asistență costume: Geanina Punkoști, makeup & hairstyle: Alina Bedeleanu, operare video: Ciprian Duică.

 

Acces 16 +

Durată: 1h45min, fără pauză

 

Premiera: București, 16 noiembrie 2023, ora 19:00 – la Teatrul Nottara

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Teatru - Opera
Tagurile articolului: teatrului nottara  teatrului stela popescu  william shakespeare 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel