Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros
INGREDIENTE:
Pentru blat:
200 g unt (80 % grasime)
150 g zahar cu granulatie fina
200 g ciocolata neagra cu portocale
2 oua mari intregi
4 oua, despartite
150 g faina
15 g cacao
2 lingurite praf de copt
2 portocale mari, filetate
Pentru decor:
3 mandarine
1 pastaie de vanilie
rahat galben
MOD DE PREPARARE:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza o forma de copt cu diam. 26 cm cu hartie de copt. Se decojesc portocalele, se inlatura pielitele si se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste intr-un vas la microunde sau la bain-marie.
Se bate untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu 75 g zahar, cu ajutorul mixerului, 1-2 minute, pana se spumeaza usor. Se adauga ciocolata topita (si deja racorita). Se adauga ouale intregi si galbenusurile (pe rand) si se amesteca bine.
Se cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt deasupra compozitiei; se adauga bucatelele de portocala si se amesteca usor, cu o spatula.
Separat, se bat albusurile cu restul de zahar (75 g) pana se formeaza o spuma tare, care se adauga la compozitia rezultata. Se amesteca din nou cu o spatula sau lingura de lemn, nu cu mixerul!
Aluatul se toarna in forma pregatita si se niveleaza cu dosul unei linguri. Se pune la copt cca. 30-32 de minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciocolata neagra craciun portocale rețetă tort