Rețetă: Cel mai gustos linzer cu prune
Data publicării:
Linzerul cu prine este un desert foarte delicios și se prepară extrem de ușor.

INGREDIENTE:

Aluat

300 gr faina alba 
100 gr zahar tos fin
1 lingurita praf de copt
1 priza sare
200 gr unt
75 gr smantana acra (fermentata)
1 galbenus de ou

Umplutură

750 gr prune 
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/8 lingurita cuisoare macinate
coaja rasa de la 1/2 lamaie (sau portocala; sau amestec din cele doua)
50 gr zahar
20 gr amidon

 

MOD DE PREPARARE:  Untul se scoate de la frigider și se taie cubulețe. Se lasă la teperatura camerei cam 15 minute să se înmoaie un pic.Se amesteca într-un vas faina, zaharul, sarea și praful de copt.Se pun cuburile de unt în faina și se amesteca că să se acopere cuburile de faina. Se freacă apoi intre degete untul și faina până când aveți ceva asemănător cu pesmetul (e ok să rămână ici colo bucatele mai mari de unt).Adaugați smântână frecata cu gălbenuș. Frământați aluatul până faina se absoarbe de tot și aveți un aluat omogen, nelipicios.Împărțiți aluatul în doua bucăți egale. Așezați fiecare bucata pe folie de plastic și aplatizați. Dați bucățile la frigider undeva intre 30 minute și 1 ora.Cât sta aluatul la frigider desfaceți prunele, scoateți sâmburii și tăiați-le felii. Daca sunt foarte coapte (moi) le veți amesteca cu restul ingredientelor de la umplutura doar înainte de a le pune în tava; daca sunt mai ferme, puteți adaugă acum restul ingredientelor că să aibă timp să se macereze un pic.Puneți hârtie de copt pe masa de lucru și dați-o ușor cu faina. Întindeți o bucata de aluat la o dimensiune ușor mai mare decât tava (28 x 18 cm). Aluatul trebuie să urce doar un pic pe pereții tăvii, deci daca întindeți foaia la 32 x 22 cm e ok.Așezați foaia în tava . Dați tava la frigider până întindeți cealaltă foaie.Întindeți a doua foaie la dimensiunea tăvii. Tăiați fășii pe lungime,g roase de cca 1 cm, folosind o rola de patiserie.Scoateți tava cu aluatul din frigider și așezați prunele deasupra. Aveți grija să le distribuiți egal pe blat și daca se poate să stea pe lat, se aseaza mai bine.
* când întindeți foile, daca aluatul are tendință să se lipească un pic (semn că ați lucrat prea încet sau e foarte cald afara), dați foaia la frigider, așa cum e, timp de 5-10 minute și apoi continuați cu intindereaAsezati fășiile tăiate din a doua foaie sub forma de grila peste prune.Coaceți prăjitură la 200C timp de 35 minute (până grilele sunt rumene).Imediat ce ați scos-o din cuptor o puteți pudra cu zahar pudra vanilat. Ideal se taie după ce se răcește. E buna și calda, dar nu se vă tăia frumos. A doua zi e și mai buna și se taie perfect.

 

POFTĂ BUNĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert  prune  rețetă 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto YouTube „Viața fără filtru”

Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce copiii ei au fost luați de Protecția Copilului din vila lui Silviu Prigoană: „Este o veste bună că lucrurile încep să se miște”




pixel