Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
INGREDIENTE :
250 g fasole boabe
250 g fasole verde păstăi
2 morcovi
2 cepe
50 g orez
2 ardei
2 roşii
400 ml borş
busuioc verde
pătrunjel proaspăt
sare
piper
3 linguri ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
Se curăţă fasolea verde şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se alege fasolea uscată şi se lasă să se înmoaie în apă călduţă, 1-2 ore. Între timp, se curăţă restul legumelor, se spală şi se taie mărunt. Se călesc 2-3 minute în puţin ulei de măsline. Se adaugă apă şi orezul spălat şi se lasă să fiarbă. Fasolea uscată se pune să fiarbă în altă oală de 2-3 ori, ca să se elimine toxinele. După ce au fiert atât fasolea uscată, cât şi cea verde, se pun să fiarbă în oală împreună cu celelalte legume. Se adaugă borşul şi roşiile pasate. Se potriveşte cu sare şi piper, după gust, şi se ornează cu pătrunjel şi busuioc proaspăt.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciorba fasole rețetă