Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
INGREDIENTE:
1,5 kg mere verzi și roșii
150 g zahăr brun
100 g făină
50 g unt gras cu cel puțin 80% grăsime
20 g coajă rasă de lămâie
MOD DE PREPARARE: Merele se curăță de coajă și li se scoate cotorul. Se taie în cubulețe de mărimi potrivite. Cubulețele de mere se pun într-o tigaie, împreună cu două treimi din cantitatea de zahăr și cu coaja rasă de lămâie.Se amestecă și se pune capacul deasupra. Se lasă așa aproximativ cinci minute sau până când merele se înmoaie. Compoziția de mere se pune la răcit.Între timp, untul rece se taie cubulețe și se amestecă împreună cu făina. Se mixează cu ajutorul mâinilor, până seamănă cu niște firimituri mai mari de pâine.Peste aluatul acesta cu formă de firimituri se pune și zahărul rămas și se amestecă în continuare.Compoziția de mere răcită se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste ea se presară aluatul.Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de aproximativ jumătate de oră.Acest crumble de mere se consumă fie cald, fie rece. Poate fi savurat simplu, sau împreună cu un pahar de lapte rece sau o cupă de înghețată.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: crumble desert mere rețetă