Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Ingrediente:
4 ouă
1 linguriță de sirop de arțar
⅓ cană de lapte
¼ cană iaurt grecesc
⅓ cană de făină de nucă de cocos
1 linguriță de praf de copt
¼ linguriță bicarbonat de sodiu
⅛ linguriță de sare
2 linguri de ulei
Ingrediente opționale
Unt
Sirop de arțar suplimentar
Fructe de pădure amestecate
Mod de preparare
Porniți cuptorul la 120C.
Puneți cele patru ouă, siropul de arțar, laptele și iaurtul grecesc într-un castron și bateți pentru a le amesteca.
Adăugați făina de nucă de cocos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea, și amestecați totul până obțineți un aluat subțire.
Folosiți o pensulă de patiserie pentru a acoperi cu ulei o tigaie cu fund plat și încălziți-o la foc mediu-mare.
Când uleiul este fierbinte, turnați ⅓ dintr-o cană din amestecul de clătite în tigaie.
Gătiți timp de 2 minute pe o parte.
Întoarceți clătita cu o spatulă și gătiți timp de 1 ½ minute pe cealaltă parte.
Transferați clătita gătită pe o farfurie și puneți farfuria în cuptor pe raftul din mijloc.
Pentru fiecare clătită după aceea, adăugați doar o clătită pe aceeași farfurie în cuptor.
După ce toate clătitele sunt gătite, scoateți-le pe cele care se încălzesc în cuptor și transferați-le pe o farfurie de servire.
Dacă se dorește, se acoperă cu unt opțional, sirop de arțar și/sau fructe de pădure.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: clatite iaurt rețetă