Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Ingrediente:
450 g făină albă
sare
2 ouă
3 linguri ulei
250 ml apă fierbinte
500 g brânză de vaci
50 g unt
Mod de preparare:
Într-un bol amestecăm făina cu puțină sare. Peste ele adăugăm un ouă și 3 linguri de ulei. Amestecăm cu ajutorul unei furculițe.
Treptat adăugăm și apa fierbinte și amestecăm rapid.
Amestecăm aluatul cu mâinile până devine neted și deloc lipicios. Lăsați aluatul deoparte aproximativ 10 minute.
Într-un bol punem brânza, 1 ou și 1-2 lingurițe de sare.
Aluatul îl împărțim în două părți egale. Întindem o foaie cu ajutorul făcălețului.
Cu un pahar facem cercuri de aproximativ 7-8 cm.
Pe fiecare cerc punem aproximativ 1 lingură de umplutură de brânză.
Marginile trebuie lipite pentru ca brânza să rămână în interior.
Într-o oală mare punem la fiert apă și o linguriță de sare.
Imediat când începe să fiarbă apa punem în oală colțunașii pregătiți. Lăsăm la fiert circa 5 minute. După ce îi scoatem punem puțin unt peste ei și îi amestecăm prin scuturare ca să nu le lipescă și să nu le stricăm forma.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: brânză coltunasi retete