Mirabela Dauer a rămas fără voce, după moartea tatălui ei: Am făcut o ruptură pe coardă
Mirabela Dauer a trăit o...
Ingrediente:
3 ouă
70 g ulei de floarea soarelui
200 g zahăr
50 g lapte
550 g făină
1 linguriță praf de copt
1 praf de sare
Pentru cremă vei avea nevoie de:
1 l lapte
200 g zahăr
200 g griș
300 g unt cu 82% grăsime
2 lămâi
esență de vanilie
zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare:
Într-un bol vom pune ouăle, uleiul, zahărul și sarea și le vom amesteca cu ajutorul unui mixer. După ce s-a topit zahărul vom adăuga și făina, laptele și praful de copt. Vom lăsa aluatul deoparte pentru câteva minute.
Îl vom împărți, ulterior, în patru părți egale pe care le vom întinde cu ajutorul unui sucitor. Le vom înțepa din loc în loc cu o furculiță și le vom pune în tava tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptor pentru 5 minute la 200C. Aceste foi trebuie să fie cât mai subțiri.
Într-o cratiță vom pune la fiert laptele și zahărul, esența de vanilie și coaja de lămâie. După ce au fiert, adăugăm grișul și amestecăm bine până nu mai sunt cocoloașe. Lăsăm pe foc până când zahărul s-a topit iar grișul este făcut. Înainte ca crema să se răcească adăugăm și untul.
Punem crema pe fiecare foaie și acoperim prăjitura cu un prosop curat sau folie alimentară. Se lasă într-un loc răcoros. Prăjitura va fi servită peste o zi sau două, pudrată cu zahăr vanilat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Mirabela Dauer a trăit o...
Horoscop zilnic, joi, 26 mai 2022. Previziuni pentru...
Salata de castraveți cu smântână este foarte sănătoasă...
Rețeta de paste cu vodcă este una dintre cele mai...
Brioșele delicioase cu afine și nucă de cocos se...
Nicolai Tand a dezvăluit o rețetă delicioasă pe bază de...
Înghețata de cireșe este un adevărat deliciu pentru zilele călduroase de...