Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros
INGREDIENTE
Foi
500 g aluat de foietaj din comerț
Cremă
500 ml lapte
500 ml smântână lichidă pentru frișcă
50 g amidon
5 gălbenușuri
100 g zahăr
15 ml esență de vanilie
Glazură
170 g ciocolată albă
30 g ciocolată neagră
100 ml smântână lichidă pentru frișcă
MOD DE PREPARARE: Foile de aluat se întind și se înțeapă cu o furculiță. Se folosesc trei foi de aluat.Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute.Între timp, punem la fiert laptele și esența de vanilie, la foc mic.Într-un bol amestecăm gălbenușurile cu zahărul, până capătă o consistență cremoasă.Adăugăm și amidonul și amestecăm.În crema de gălbenușuri începem să turnăm laptele în fir subțire, mixând tot timpul.Crema formată se toarnă în vasul unde a fiert laptele și se lasă la foc mic, amestecând tot timpul.Se dă deoparte când capătă consistența unei budinci și se lasă să se răcească, înainte de a o da la frigider. Pentru a evita formarea unei pojghițe la suprafață, acoperim cu o folie.Batem bine smântâna lichidă, până devine fermă.În crema de vanilie începem să încorporăm frișca puțin câte puțin.Asamblăm prăjitura. Peste prima foaie se pune cremă, apoi se acoperă cu următoarea. Continuăm astfel până la ultima foaie. Pe aceasta din urmă punem glazura.Glazura se pregătește astfel: smântâna se încălzește până aproape de punctul de fierbere. Se adaugă ciocolată și se amestecă până când este complet topită.Se toarnă glazura peste ultima foaie.Separat, topim ciocolata neagră. Odată topită, facem modele cu ea deasupra glazurii de ciocolată albă.Prăjitura se servește rece.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: craciun desert prajitura napoleon rețetă