Rețetă de Crăciun: Prăjitura Napoleon
Data publicării:
Prăjitura Napoleon este un desert fin și foarte gustos, perfect pentru masa de Crăciun.

INGREDIENTE

Foi

 500 g aluat de foietaj din comerț

Cremă 

500 ml lapte 

500 ml smântână lichidă pentru frișcă 

50 g amidon

 5 gălbenușuri

 100 g zahăr

 15 ml esență de vanilie

Glazură 

170 g ciocolată albă 

30 g ciocolată neagră 

100 ml smântână lichidă pentru frișcă

 

MOD DE PREPARARE:  Foile de aluat se întind și se înțeapă cu o furculiță. Se folosesc trei foi de aluat.Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute.Între timp, punem la fiert laptele și esența de vanilie, la foc mic.Într-un bol amestecăm gălbenușurile cu zahărul, până capătă o consistență cremoasă.Adăugăm și amidonul și amestecăm.În crema de gălbenușuri începem să turnăm laptele în fir subțire, mixând tot timpul.Crema formată se toarnă în vasul unde a fiert laptele și se lasă la foc mic, amestecând tot timpul.Se dă deoparte când capătă consistența unei budinci și se lasă să se răcească, înainte de a o da la frigider. Pentru a evita formarea unei pojghițe la suprafață, acoperim cu o folie.Batem bine smântâna lichidă, până devine fermă.În crema de vanilie începem să încorporăm frișca puțin câte puțin.Asamblăm prăjitura. Peste prima foaie se pune cremă, apoi se acoperă cu următoarea. Continuăm astfel până la ultima foaie. Pe aceasta din urmă punem glazura.Glazura se pregătește astfel: smântâna se încălzește până aproape de punctul de fierbere. Se adaugă ciocolată și se amestecă până când este complet topită.Se toarnă glazura peste ultima foaie.Separat, topim ciocolata neagră. Odată topită, facem modele cu ea deasupra glazurii de ciocolată albă.Prăjitura se servește rece.

 

POFTĂ BUNĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: craciun  desert  prajitura napoleon  rețetă 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel