Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros
Ingrediente:
9 foi de tăiței de lasagna
1 pachet de spanac congelat
4 lingurițe de ulei de măsline
6 căței de usturoi
busuioc proaspăt
1 cutie de pastă de tomate
1 cutie de roșii zdrobite
1 linguriță de zahăr
2 lingurițe de sare
220 gr de ciuperci
3 morcovi medii
2 dovlecei medii
1 ceapă medie
2 cești de brânză ricotta
2 cești de brânză mozzarella
½ linguriță de piper negru
Mod de preparare:
Puneți la fiert aproximativ 4 căni de apă într-o oală. Între timp, așezați foile de tăiței pentru lasagna într-o tavă de copt. Turnați apa clocotită peste tăiței și acoperiți vasul cu folie de aluminiu. Lăsați tăițeii să se înmoaie în timp ce pregătiți restul ingredientelor.
Adăugați 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie mare și încălziți-o la foc mediu. Adăugați jumătate din cantitatea de usturoi și amestecați, timp de 1 minut.
Adăugați pasta de roșii în tigaie și amestecați, gătind până când aceasta capătă o culoare mai intensă.
Apoi, adăugați roșiile zdrobite, zahărul, jumătate de linguriță de sare și busuiocul tocat.
Amestecați, apoi turnați sosul într-un bol și lăsați-l deoparte.
Scoateți spanacul din ambalaj și puneți-l într-un castron rezistent la microunde și încălziți-l timp de 1 până la 2 minute pentru a-l decongela. Clătiți ciupercile, morcovii și dovleceii și radeți-le împreună cu ceapa.
Adăugați restul de 2 lingurițe de ulei de măsline în tigaie și încălziți-o la foc mediu. Adăugați legumele rase, spanacul și 1 linguriță de sare.
Gătiți legumele, amestecând la fiecare 2 sau 3 minute, timp 15 minute. Adăugați usturoiul și gătiți-l împreună cu legumele timp de 2 minute, apoi opriți focul.
Adăugați sosul la legume și amestecați până când se combină bine.
Puneți deoparte jumătate de cană de mozzarella. Apoi, într-un bol mediu adăugați ricotta, restul de mozzarella, jumătate de linguriță de sare și piper negru și amestecați bine.
Întindeți un prosop de bucătărie sau prosoape de hârtie în straturi și întindeți tăițeii de lasagna pe prosoape într-un singur strat. Așezați un alt prosop de bucătărie sau un alt prosop de hârtie deasupra și ștergeți excesul de umiditate.
Porniți cuptorul la preîncălzit la 170 C.
Între timp, asamblați lasagna: Turnați aproximativ un sfert din sos pe fundul unei tăvi de copt. Așezați 3 tăiței peste sos, acoperiți cu jumătate din amestecul de brânză, apoi adăugați încă un sfert din sos. Continuați așezând 3 tăiței, restul amestecului de brânză, un sfert din sos, ultimii 3 tăiței, restul de sos și restul de mozzarella rasă.
Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și dați la cuptor timp de 40 de minute.
După 40 de minute, îndepărtați capacul și mai gătiți încă 15 minute, până când mozzarella s-a topit și lasagna are bule.
Lăsați lasagna să se odihnească timp de cel puțin 15 minute înainte de a o servi.
Se ornează cu busuioc proaspăt tocat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: lasagna rețetă vegetariana