Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Pasca cu brânză și stafide fără aluat a luat o amploare din ce în ce mai mare în ultima vreme, la noi în țară. Pe lângă faptul că poate fi extrem de delicioasă, dar și mai ușor de preparat, față de cea tradițională, aceasta poate avea considerabil mai puține calorii, sunt de acord nutriționiștii. Aceasta se aseamănă la gust destul de mult cu un cheeskace, iar Chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit rețeta acestui desert delicios, pe care trebuie să-l ai și tu pe masă anul acesta, de Paște.
„Este aproape la fel ca un cheescake. De brânză organismul nostru, dacă nu avem intoleranță la lactoză, este în regulă, dar nu în exces, asta este cheia. Aceasta trebuie să fie cu ingrediente cât mai proaspete: brânză dulce, ouă, zahăr cât mia puțin și stafide, care sunt și ele dulci, tocmai de aceea nu îți trebuie un aport mare de zahăr în compoziție. Folosim coaja de la o portocală rasă care este spălată bine, pentru că ele sunt stropite cu diferite substanțe. Tot ce luăm noi de pe piață, ele nu vin direct de la producător, au un proces mai lung până ajung la noi, motiv pentru care unele dintre acele substanțe se mai elimină, până ajung la noi. Îi va da o aromă deosebită. Dacă vrei, poți pune și păstăi de vanilie, dacă ești adeptul unei rețete cât mai sănătoase și nu vrei să folosești esență.”, a declarat Chef Ștefan Popescu în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.
Te-ar putea interesa și: Cât se fierb corect ouăle de Paște și cum le poți colora natural. Chef Ștefan Popescu: „Orice poate colora apa”. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat în timpul fierberii / EXCLUSIV
Dacă ți se pare că brânza este prea lichidă și vrei să fii sigur că nu dai greș cu desertul pentru masa de Paște, atunci adaugă câteva linguri de griș, sugerează bucătarul chef.
„Toate ingredientele se amestecă, iar dacă este cumva lichidă, adăugăm griș. O putem face fără blat, o coacem direct așa sau putem pune ca la cheescake o bază de biscuiți, dar nu e neapărat. Forma trebuie să fii sigur că nu are găurele, ca să nu iasă compoziția. Timpul de coacere este de 20-30 de minute, o verificăm frecvent. Oul încheagă și așa obținem o pască fără aluat.”, a continuat acesta.
Și, dacă totuși îți dorești să ai de sărbători și o pască cu aluat, tradițională, bucătarul chef ne-a împărtășit cele mai ascunse trucuri, care te vor ajuta să obții un aluat extrem de fraged și de moale.
”Pasca tradițională este normal ca aluatul de cozonac. Aluatul de cozonac trebuie să conțină unt, ou, zahăr, făină, arome și răzătură de portocală, altfel nu se poate. Secretul ei este să lași la crescut. Căci de multe ori, aluatul de pască, poate facem cozonacul îl ținem la crescut, iar aluatul de pască nu.
Este foarte important să îl lași la crescut, la fel cum lași și cozonacul. Să fie fraged, nu tare. Poți să îl lași câteva ore, la o temperatură de 28-30 de grade. Nu cred că avem dospitor acasă, dar să o lăsăm undeva, într-o zonă caldă. Sau poți să încălzești cuptorul, la 30 de grade.
Problema este că îl lăsăm lângă aragaz sau altundeva, dar mai deschidem geamul, mai deschidem o ușă, și tot timpul se răcește cameră și așa îți trebuie ore în șir să lași să crească și poate nu ai timpul necesar”, a declarat Chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, în exclusivitate pentru Spectacola, DC News și DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chef stefan popescu pasca fara aluat paste rețetă
Mi-Th Influencer, emisiunea...