Rețetă de pască fără aluat, pentru masa de Paște. Chef Ștefan Popescu, ingredientul care nu trebuie să lipsească din preparat: „Îi va da o aromă deosebită”
Data publicării:
Chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit o rețetă delicioasă de pască fără aluat, pe care să o punem pe masă peste câteva zile. 

Pasca cu brânză și stafide fără aluat a luat o amploare din ce în ce mai mare în ultima vreme, la noi în țară. Pe lângă faptul că poate fi extrem de delicioasă, dar și mai ușor de preparat, față de cea tradițională, aceasta poate avea considerabil mai puține calorii, sunt de acord nutriționiștii. Aceasta se aseamănă la gust destul de mult cu un cheeskace, iar Chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit rețeta acestui desert delicios, pe care trebuie să-l ai și tu pe masă anul acesta, de Paște.

„Este aproape la fel ca un cheescake. De brânză organismul nostru, dacă nu avem intoleranță la lactoză, este în regulă, dar nu în exces, asta este cheia. Aceasta trebuie să fie cu ingrediente cât mai proaspete: brânză dulce, ouă, zahăr cât mia puțin și stafide, care sunt și ele dulci, tocmai de aceea nu îți trebuie un aport mare de zahăr în compoziție. Folosim coaja de la o portocală rasă care este spălată bine, pentru că ele sunt stropite cu diferite substanțe. Tot ce luăm noi de pe piață, ele nu vin direct de la producător, au un proces mai lung până ajung la noi, motiv pentru care unele dintre acele substanțe se mai elimină, până ajung la noi. Îi va da o aromă deosebită. Dacă vrei, poți pune și păstăi de vanilie, dacă ești adeptul unei rețete cât mai sănătoase și nu vrei să folosești esență.”, a declarat Chef Ștefan Popescu în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe. 

Te-ar putea interesa și: Cât se fierb corect ouăle de Paște și cum le poți colora natural. Chef Ștefan Popescu: „Orice poate colora apa”. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat în timpul fierberii / EXCLUSIV

Ce ingredient folosim dacă compoziția este prea apoasă

Dacă ți se pare că brânza este prea lichidă și vrei să fii sigur că nu dai greș cu desertul pentru masa de Paște, atunci adaugă câteva linguri de griș, sugerează bucătarul chef. 

„Toate ingredientele se amestecă, iar dacă este cumva lichidă, adăugăm griș. O putem face fără blat, o coacem direct așa sau putem pune ca la cheescake o bază de biscuiți, dar nu e neapărat. Forma trebuie să fii sigur că nu are găurele, ca să nu iasă compoziția. Timpul de coacere este de 20-30 de minute, o verificăm frecvent. Oul încheagă și așa obținem o pască fără aluat.”, a continuat acesta. 

Pe aceeași temă: Borș de miel tradițional, pentru masa de Paște. Greșelile pe care trebuie să le eviți, pentru o rețetă delicioasă: „Dacă le pui de la început, mănânci balastru” / EXCLUSIV

Cum obții un aluat fraged pentru pasca tradițională

Și, dacă totuși îți dorești să ai de sărbători și o pască cu aluat, tradițională, bucătarul chef ne-a împărtășit cele mai ascunse trucuri, care te vor ajuta să obții un aluat extrem de fraged și de moale. 

”Pasca tradițională este normal ca aluatul de cozonac. Aluatul de cozonac trebuie să conțină unt, ou, zahăr, făină, arome și răzătură de portocală, altfel nu se poate. Secretul ei este să lași la crescut. Căci de multe ori, aluatul de pască, poate facem cozonacul îl ținem la crescut, iar aluatul de pască nu.

Este foarte important să îl lași la crescut, la fel cum lași și cozonacul. Să fie fraged, nu tare. Poți să îl lași câteva ore, la o temperatură de 28-30 de grade. Nu cred că avem dospitor acasă, dar să o lăsăm undeva, într-o zonă caldă. Sau poți să încălzești cuptorul, la 30 de grade.

Problema este că îl lăsăm lângă aragaz sau altundeva, dar mai deschidem geamul, mai deschidem o ușă, și tot timpul se răcește cameră și așa îți trebuie ore în șir să lași să crească și poate nu ai timpul necesar”, a declarat Chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, în exclusivitate pentru Spectacola, DC News și DC Medical.

Citește AICI cum se prepară pasca cu brânză tradițională.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chef stefan popescu  pasca fara aluat  paste  rețetă 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto YouTube „Viața fără filtru”

Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce copiii ei au fost luați de Protecția Copilului din vila lui Silviu Prigoană: „Este o veste bună că lucrurile încep să se miște”




pixel