Horoscop sâmbătă, 23 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Ingrediente:
Pentru aluat
400 g făină
220 ml apă călduță
10 g drojdie proaspătă
1/4 linguriță mică zahăr
10 g sare
Pentru topping
150 g brânză feta
200 g cașcaval
20 măsline negre fără sâmburi
1 ceapă medie roșie
1 linguriță oregano
10-12 roșii cherry
4 lingurițe ulei de măsline
Mod de preparare:
Făina o vom amesteca cu drojdia uscată și zahărul. Punem treptat apă călduță și frământă. Adăugăm și sare.
Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și lăsăm aluatul să cam o oră și jumătate.
Dăm cașcavalul prin răzătoare, iar brânza o sfărâmăm. Măslinele le vom tăia felii.
Tăiem roșiile în jumătăți și ceapa roșie în feliuțe foarte subțiri.
Împărțim aluatul în două bucăți egale.
Întindem fiecare bucată într-o foaie subțire de circa 1 cm și o așezăm în tavă.
Mai lăsăm aluatul la crescut în tăvi pentru 10 minute.
Punem cașcavalul ras peste aluat, adăugam feta, măslinele, roțiile cherry, ceapa, stropim fiecare pizza cu câte 2 lingurițe de ulei de măsline și le pudrăm cu oregano.
Coacem pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 15-20 de minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: aluat feta greceasca masline pizza retete
Iată ce-ți rezervă astrele...