Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Ingrediente:
pentru aluat:
500 g făină
150 g untură de porc
1 gălbenuș
140 g zahăr
1 lingurițe praf de copt
lapte cât cuprinde
sare
pentru umplutură:
1,5 kg mere
80 g pesmet
zahăr
coajă rasă de lămâie
1 albuș pentru uns
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru aluat se vor amesteca, se va frământa aluatul și se va pune la frigider într-o folie de plastic.
Merele le vom curăța de coajă și le vom da pe răzătoare. Le stoarcem de zeamă, le amestecăm cu zahărul și coaja de lămâie.
Aluatul îl scoatem de la frigider și îl împărțim în două părți egale. Se întind două foi de mărimea tăvii pentru cuptor.
Tava va fi unsă cu puțină untură și vom pune prima foaie de aluat, presărăm pesmet, punem umplutura și cea de-a doua foaie de aluat peste. Ungem cu gălbenuș și băgăm la cuptor pentru 40 de minute la 170C.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: mere placinta retete