Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros
INGREDIENTE:
450 gr fasole uscata alba
1 tulpina de telina
1 morcov
1 ceapa mica
1 foaie de dafin
sare
Pentru sos
1 ceapa medie
4 catei de usturoi
1 lingura pasta de rosii
4 rosii din conserva (+2 linguri suc de pe ele)
1 lingurita zahar
3 prize scortisoara macinata
1 priza ienibahar macinat
1 lingurita oregano uscat
1/2 legatura patrunjel
1 fir marar
50 ml ulei masline
sare, piper negru
MOD DE PREPARARE: Fasolea se fierbe. Puneti in oala cu fasole: telina si morcovul bucati, ceapa intreaga si dafinul.Intr-o cratita larga (cca 26 cm) care merge la cuptor se incalzeste un pic din uleiul de masline. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste 2-3 minute pana se inmoaie un pic. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 30 de secunde. Se adauga pasta de rosii si se caleste inca 2 minute.Se adauga rosiile strivite cu furculita (sau in blender) si se fierbe 2 minute. Se adauga oregano, scortisoara, ienibaharul, zaharul, putina sare si piper negru macinat. Se amesteca bine.Se adauga 300 ml din apa in care a fiert fasolea si restul de ulei. Se fierbe sosul 5 minute. Se gusta sosul de sare.Se adauga fasolea scursa de apa (daca doriti, scoateti zarzavaturile din ea) si verdeturile tocate fin. Fasolea nu trebuie sa fi complet acoperita de sos. Se lasa sa revina la fierbere.Se introduce cratita in cuptor (neacoperita) la 180C, pentru 50 minute, pana deasupra se formeaza o crusta.E buna imediat cu paine.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: fasole reteta post