Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Ingrediente:
1 kg ciuperci proaspete
2 cepe
1 căpățână usturoi
3-4 roșii
4 linguri de ulei vegetal
1/2 legătură pătrunjel proaspăt
100 g de măsline negre fără sâmburi
sare, piper
Mod de preparare:
Curățați ciupercile proaspete, adăugați puțină sare în apă și puneți-le la fiert timp de aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, le scurgeți într-o strecurătoare și le tăiați felii groase.
Se pun roșiile într-un castron cu apă clocotită pentru aproximativ 1 minut, se curăță de coajă și se taie pe orizontală.
Într-o tigaie de teflon cu ulei încins se pune ceapa spalată și tăiată solzișori (până devine translucidă și aurie).
După prăjire, ceapa călită se va scurge de ulei, iar apoi se va pune într-un bol.
Într-un vas Jena cu diametrul de 24 cm se pune un rand de ciuperci, un rând de roșii feliate, câteva felii de usturoi, se asezonează cu puțină sare și piper, apoi din nou se pune un rând de ciuperci, roșii feliate, măsline feliate, usturoi, sare și piper negru.
Adăugați uleiul rămas de la prăjit ceapa în conținutul vasului și dați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.
La final presărați pătrunjel tocat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciuperci masline post retete roșii