Cum se termină războiul dintre Cristina Cioran și fostul său iubit. Carmen Harra: „Nu a fost o întâmplare că a apărut în viața ei”
Ingrediente:
1 kg de ardei grași sau kapia
2 cepe medii
2 linguri de ulei
3 roșii mari și zemoase
3-4 căței de usturoi
sare, piper
cimbru uscat
pătrunjel
Mod de preparare:
Ardeii trebuie copți direct pe flacără sau pe un disc metalic. Îi punem într-un castron și îi acoperim pentru a ușura procesul de curățare.
Îi decojim și le îndepărtăm cotoarele și semințele. Pulpa rămasă o vom tăia în fâșii late de 2 cm. O vom pune într-un castron împreună cu toată zeama lăsată de ei.
Tocăm ceapa și roșiile în cuburi.
Într-o tigaie mai punem ceapa, un praf de sare și 2 linguri de ulei. Călim totul la foc mic timp de 7-8 minute. Adăugăm cuburile de roșii și sare, piper și un pic de cimbru uscat. Lăsăm la foc mediu timp de 10 minute.
Punem ardeii copți tăiați fâșii și cu zeama lăsată de ei în farfurie. Mai lăsăm pe foc timp de 5 minute. La final punem usturoiul dat prin presă și pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ardei copti post retete tocanita
Alexandra Duli a vorbit despre...
Jonice Webb, expert în...
Cupa României va avea un nou...