Rețetă de post. Tocăniță de ardei copți cu usturoi și roșii
Data actualizării:
Data publicării:
Această rețetă de tocăniță de ardei copți cu usturoi și roșii este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente: 


1 kg de ardei grași sau kapia 

2 cepe medii 

2 linguri de ulei

3 roșii mari și zemoase

3-4 căței de usturoi

sare, piper

cimbru uscat

pătrunjel 


Mod de preparare:

Ardeii trebuie copți direct pe flacără sau pe un disc metalic. Îi punem într-un castron și îi acoperim pentru a ușura procesul de curățare. 

Îi decojim și le îndepărtăm cotoarele și semințele. Pulpa rămasă  o vom tăia în fâșii late de 2 cm. O vom pune într-un castron împreună cu toată zeama lăsată de ei. 

Tocăm ceapa și roșiile în cuburi. 

Într-o tigaie mai punem ceapa, un praf de sare și 2 linguri de ulei. Călim totul la foc mic timp de 7-8 minute. Adăugăm cuburile de roșii și sare, piper și un pic de cimbru uscat. Lăsăm la foc mediu timp de 10 minute. 

Punem ardeii copți tăiați fâșii și cu zeama lăsată de ei în farfurie. Mai lăsăm pe foc timp de 5 minute. La final punem usturoiul dat prin presă și pătrunjel verde tocat. 


Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ardei  copti  post  retete  tocanita 






pixel