Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros
Ingrediente:
1 varză murată
250 g orez cu bob rotund
250 g ciuperci din conservă
250 g ceapă tocată fin
100 g morcov
50 ml ulei
sare, piper
mărar verde tocat
pătrunjel verde tocat
cimbru uscat
250 ml suc de roșii
Mod de preparare:
Ceapa și morcovul vor fi curățate și vor fi date prin mașina de tocat. La fel și ciupercile, dar nu trebuie amestecate.
Punem ceapa la călit în puțin ulei și puțină sare. O lăsăm până devine sticloasă. Adăugăm și morcovul și îl lăsăm 3-4 minute. La final adăugăm și ciupercile.
După ce s-au călit, punem și orezul și amestecăm bine. Lăsăm doar 1-2 minute. Asezonăm cu sare și piper.
Tocăm mărarul și punem peste umplutură după ce am stins focul. Lăsăm la răcit.
Tăiem foile de varză în 3 sau 4 părți, depinde de dimensiunea lor.
Cotoarele le vom păstra.
Punem câte o lingură de umplutură și rulăm sarmalele.
Sarmalele le vom clocoti într-un castron.
Tocăm cotoarele și ce a mai rămas de la frunzele de varză.
Într-o oală de metal, ceramica sau de Jena vom pune cotoarele și vom așeza sarmalele.
Mai tocăm niste mărar și pătrunjel pe care îl vom pune deasupra. La final mai punem niște cotoare de varză și sucul de roșii.
Punem apă cât să acopere sarmalele.
Acoperim vasul cu un capac și băgăm la cuptor la 170C pentru circa 3 ore. După prima oră reducem temperatura la 160C.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciuperci post retete sarmale