Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
INGREDIENTE
500 gr pulpa de dovleac
1 ceapa
500 ml supa concentrata de pui
200 ml lapte
1 frunza dafin
sare
nucsoara
4 linguri smantana
2 - 3 linguri ulei
1 catel usturoi
2 linguri unt
crutoane de casa
piper dupa gust
MOD DE PREPARARE: Taiem dovleacul, il curatam de seminte, il decojim. Curatam si taiem ceapa marunt.Incingem uleiul intr-o oala, adaugam ceapa si o calim cateva minute, apoi dovleacul taiat bucati. Mai lasam cateva minute. Adaugam supa, foaia de dafin, sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu vreo jumatate de ora. Cand pulpa de dovleac s-a inmuiat, luam supa de pe foc, scoatem foaia de dafin, am adaugat laptele si am pasat totul cu un mixer vertical. Punem supa pasata din nou pe foc pana da in primul clocot, potrivim cu sare, piper, nucsoara. Servim in boluri laolalta cu crutoanele, o lingura de ulei picurata peste supa si niste smantana.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dovleac rețetă supa