Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
„Ramen (ラーメン) este o mâncare tradițională japoneză. Este o supă de carne sau de pește ce conține tăiței și poate fi aromată cu sos de soia și miso. Depinzând de tip, poate conține și alte ingrediente, precum carne de porc (chāshū), alge , bambus , ceapă verde , ou fiert sau ciuperci. Aproape fiecare regiune din Japonia își are propria variantă de ramen, de la tonkotsu până la miso ramen din Hokkaido.
Caracterizat prin utilizarea kansuiului - amestecul de bicarbonat de sodiu și apă care conferă tăițeilor ramen textura lor gofrată și culoarea galbenă caracteristică - și supa de carne, ramenul nu este deloc originar din Japonia. Este din China și modul în care a făcut saltul este încă în dezbatere.
Poveștile originii plasează nașterea ramenului japonez oriunde între secolele XVII și XX. Încercările timpurii de a stabili o istorie a ramenului susțin că un erudit pe nume Shu Shunsui a adus rețeta cu el când a scăpat de conducerea manchu în China pentru a servi drept consilier al lordului feudal Tokugawa Mitsukuni. În timp ce narațiunea reflectă enorma influență culturală a Chinei asupra Japoniei la acea vreme, există o singură problemă: nu există nicio evidență istorică a faptului că Shunsui a gătit ramen-ul pentru Mitsukuni.
O teorie mai plauzibilă, datează consumul japonez de ramen la fondarea Rai-Rai Ken la Tokyo de către un agent vamal care lucrase în cartierul chinezesc din Yokohama. Deschizându-și ușile în 1910, restaurantul a angajat bucătari chinezi și a popularizat ceea ce era atunci cunoscut sub numele de „shina soba”: shina pentru China, soba pentru mâncarea de tăiței deja bine stabilită în bucătăria japoneză.
Iată unde istoria ramenului devine „sensibilă”, ca să o exprimăm în mod caritabil. Shina soba a prins la "muncitori cu guler albastru", deoarece era ieftin și plin - bonusuri majore pentru meseriași fără mult timp sau bani. Dar shina soba nu a fost asociată doar cu reducerea costurilor; a fost, de asemenea, legat de China, o țară învinsă și cucerită de Japonia la fel cum a prins vasul. Luați-l pe Nankin Senryo, magazinul de ramen fondat în 1937, în același an cu invazia Japoniei din Nanjing. Numele său se traduce literalmente prin „floare”, dar este și un omonim pentru „ocupație”. Muncitorii nu au fost singurii care i-au plăcut lui Shina Soba. Și studenții și soldații radicali din punct de vedere politic au făcut-o.
Al Doilea Război Mondial a distrus cu totul primul val de popularitate al lui Ramen. Datorită lipsei de alimente și a foametei, guvernul a instituit reglementări stricte cu privire la aprovizionarea cu alimente, iar câștigarea unui profit prin restaurante sau cărucioare( forma de street food ) a fost strict interzisă până în 1949. Cu toate acestea, ramen-ul a ajuns si pe piața neagră și mulți dintre cei care il faceau au ajuns in ilegalitate . Ceea ce înseamnă, , că vânzarea ar făcut ca unii oamenii să ajungă în închisoare. Un uimitor este faptul ca si la ora actuala 80% dintre magazinele de ramen din Japonia sunt afaceri mici.
Ingrediente :
burta de porc( KAISER) 500g
sos de soia 100ml,
mirin 100ml
taitei ramen 1 pachet - aproximativ 270g
5 gr alge wakame ( deshidratate )
morcovi
4 ouă fierte tari, de servit
250 gr ciuperci champignons
ceapă de primăvară 1/2 legătură, tăiată mărunt
ghimbir 6 felii
chilli roșu 1, înjumătățit
usturoi 1 cățel, înjumătățit
stoc de vita 1,5 litri
ulei de susan un strop
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Pentru a face burta de porc, puneți carnea de porc într-un mic vas de copt în care se va potrivi perfect. Se amestecă soia, mirinul și 200 ml apă și se toarnă peste burta de porc. Se adaugă puțină apă, dacă este necesar, pentru a acoperi doar carnea. Acoperiți bine cu folie și coaceți timp de 3 ore. La sfarsit e toarnă lichidul de gătit. Se răcește carnea de porc timp de 30 de minute, apoi se înfășoară în folie alimentară . Se răcește peste noapte sau cel puțin 6 ore pentru a seta forma.
Pentru a face SUPA, tocati, ceapa de primăvară (partea alba), ghimbirul, ardeiul iute și usturoiul. Puneți-l într-o tigaie, adăugați stock-ul de vita și fierbeți ușor timp de 15 minute. La final, se strecoară toate solidele și se aruncă.
Gătiți ramenul urmând instrucțiunile pachetului și după ce îi scurgeți de apă, trebuie împărțiți în 4 boluri încălzite. Adaugati ouăle tăiate în jumătăți Feliați carnea de porc în felii îngrijite și o rumeniti pe fiecare parte intr-o tigaie , adăugând un strop de soia și ulei de susan pentru aromă. Adaugati atent toate ingredientele într-un vas de servire,( inclusiv algele deshidratate) apoi completați cu supă clocotită. La final adaugați deasupra ceapa (partea verde).
pana data viitoare, rămâneti inspirați în bucătărie și în viață!
Chef Paul Siserman”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Retete
Tagurile articolului: alimente bucătărie chef japoneza paul siserman ramen rețetă