Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”
INGREDIENTE:
500 gr creveti cruzi
50 gr unt + putin pentru uns painea
2 linguri suc de lamaie
2 catei de usturoi
1 rosie medie (coapta)
1/4 legatura patrunjel
10 frunze mari de busuioc
8 felii de bagheta (sau 3 felii de paine taraneasca)
ulei masline
MOD DE PREPARARE:
Crevetii se curata de tot. Se absorb bine cu servetele de hartie sa fie uscati si apoi se presara cu sare si se amesteca cu 1 lingura de ulei.Se unge painea pe o parte cu un strat subtire de unt. Se taie rosia felii nu foarte subtiri, sa reziste la copt si se ung cu putin ulei pe ambele parti.Se incinge bine o tigaie larga (cca 26-20 cm). Se aseaza painea cu untul in jos si se prajeste 1-2 minute, doar pana e placut rumena.Se aseaza apoi rosiilein tigaie si se coc si ele cate 2 minute / partea. Le scoateti intr-un bol. Scoateti pielita de pe ele, va veni usor jos. Le sfaramati apoi bine cu o furculita, presarand si putina sare. Daca simtiti parti tari (in zona cotorului, care nu se sfarama) le scoateti din piure.Stergeti tigaia cu un servetel de hartie daca suscul de rosii s-a caramelizat pe fund. Prajiti crevetii in ture, fara sa fie inghesuiti in tigaie. Prajiti cate 2 minute / partea, doar pana devin roz si se rumenesc usor.Cand toti crevetii sunt gata, ii puneti pe toti in tigaie si trageti tigaia de pe foc, ea ar trebui sa fie acum foarte incinsa. Daca e extrem de incinsa o lasati sa se potoleasca 1 minut.Adaugati apoi untul si scuturati tigaia astfel incat untul sa se topeasca si sa acopere crevetii. Adaugati imediat sucul de lamaie, puneti tigaia inapoi pe foc si lasati sa de doar un clocot.Adaugati piureul de rosii si patrunjelul tocat si lasati sa fiarba impreuna pana sosul se leaga, cam 2 minute.Adaugati usturoiul strivit si busuiocul tocat si lasati sa mai fiarba impreuna 1 minut.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: creveti rețetă
Daniela Simulescu, astrolog DC...