Rețetă dietetică de salată de vinete. Are beneficii impresionante pentru creier, inimă, dar și pentru siluetă
Data publicării:
Florentina Opriș ne învață să preparăm salată de vinete pentru dietă.

Vinetele sunt, fără doar și poate, vedetele sezonului cald. Ele fac parte din meniul regulat al românilor în această perioadă, însă tot acum gospodinele le pregătesc pentru iarnă. Cu toate acestea, se știe faptul că ele pot dăuna destul de mult siluetei, dacă sunt preparate în modul tradițional, adică cu un conținut uriaș de maioneză. Pofta este prea mare uneori, iar multe persoane cad în fața tentației.

Partea cea mai bună este că te poți bucura în voie de salata de vinete, dacă ții cont de câteva reguli importante, când vine vorba de prepararea sa. Astfel, Florentina Opriș este cea care a oferit o alternativă perfectă la această rețetă, dezvăluind, de asemenea, și beneficiile impresionante pe care acest aperitiv le are asupra sănătății noastre. 

„Știai că vinetele sunt considerate super legume? Nu doar că sunt gustoase, dar sunt și foarte sănătoase. Ele conțin antioxidanți, nasuninul este un antioxidant care ajută sănătatea creierului. Te feresc și de tot felul de afecțiuni și când vorbim de sănătatea inimii. Mai face un lucru extraordinar salata de vinete. Dacă știi cum să o prepari, așa cum o fac eu, ca ea să fie dietetică, te ajută și în curele de slăbire, pentru că are un conținut mic de calorii, doar 25 kcal/ 100 de grame. Trebuie să știi ce să pui în interior, ca ea să nu fie bogată în calorii.”, le-a dezvăluit Florentina Opriș fanilor pe rețelele de socializare. 

Citește și: Ceaiul simplu care ajută la detoxifierea organismului și în procesul de slăbire: „Trebuie să-l bei după fiecare masă”

Poți consuma salată de vinete în fiecare zi

Astfel, chiar dacă persoanele aflate la dietă se feresc destul de mult de la a consuma acest preparat, Florentina Opriș spune că de azi înainte toată lumea îl poate include în meniul zilnic, indiferent de obiective.

„Ce mai pot să spun este că da, bucură-te de gustul salatei de vinete în această vară. Poți să ți-o pregătești în fiecare zi și să te gândești că ea te ajută să ai un creier sănătos și să slăbești frumos.”, a continuat aceasta.

VEZI și: Sucul care te scapă de celulită și e plin de antioxindați. Este considerat a fi elixirul tinereții pentru toate femeile

Care este rețeta Florentinei Opriș de salată de vinete dietetică

Astfel, se pare că Florentina Opriș înlocuiește clasica maioneză cu un dressing obținut din iaurt grecesc, lămâie, puțin ulei de măsline și usturoi. Vedeta amestecă toate aceste ingrediente cu două vinete, dar și cu sare și pătrunjel, care, la rândul său, are beneficii importante pentru sănătate. Astfel, aceasta se bucură atât de preparatul celebru al verii, cât și de o masă slabă caloric și slabă în grăsimi.

   2 vinete medii
• 1 iaurt grecesc (aproximativ 150g, preferabil cu conținut redus de grăsimi)
• 1 linguriță ulei de măsline extravirgin
• 1 cățel de usturoi (opțional)
• Sucul de la 1 lămâie
• Sare după gust
• Pătrunjel

VEZI și: Cum obții un corp tonifiat cu ajutorul alimentației. Cristian Mărgărit te învață ce să mănânci

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florentina Opris (@florentinaopris)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Cum învață Rebeca la școală. Reacția Andreei Tonciu când a văzut ce note are fiica sa în carnețel: „Doamne, Doamne”

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Captură video: YouTube/ theXclusive. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Mama Andreei Tonciu, deranjată de acuzațiile pe care fiica sa le-a spus la adresa ei: „A exagerat când a spus asta”

Captură video: TikTok/Jador

Jador nu s-a mai putut abține și și-a spart propriul televizor. Motivul pentru care a recurs la gestul extrem: „Uitați-vă cum arată”

Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube, Catalin Maruta

Adevăratul motiv pentru care Laurențiu Reghecampf nu-l vizitează pe Bebeto: „Mă doare foarte tare, pentru că eu l-am crescut, nu Anamaria”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

 Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Mihai Voropchievici: 3 zodii vor avea o vară „magică” anul acesta

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 24- 30 iunie 2024. Voropchievici: Vești foarte rele pentru o zodie

PREOT

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre două super alimente: A trebuit să citesc 500 de pagini ca să aflu că e bine să consumi așa ceva

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Sursă foto: Răzvan Simion (Futuristul)/Instagram

Răzvan Simion spune de ce nu și-a chemat colegii la nunta cu Daliana Răducan: N-am mai văzut oameni să se invite la nuntă




Rețetă înghețată irezistibilă cu ingrediente naturale

Înghețata naturală este delicioasă și poate fi făcută...

pixel