Totul despre stil în 2025 cu Mirela Vescan şi Thea Haimovitz! video
Mi-Th Influencer, emisiunea...
INGREDIENTE:
2 dovlecei medii
5 fire patrunjel
1 conserva de rosii
3 fileuri ansoa in ulei
3 catei usturoi
1/2 lingurita oregano uscat
30 gr parmezan razuit
3 linguri ulei masline
sare, piper negru
MOD DE PREPARARE: Dovleceii se curata partial de coaja (se iau fasii cu curatatorul de legume), se taie in doua pe latime si apoi se taie bastoane, nu foarte subtiri. Se presara cu sare si se lasa la scurs intre 15 si 30 minute, rasfirati pe servetele de hartie. Dupa acest timp se absorb bine cu servetele. Se presara iar cu putina sare.Intr-o tigaie incingeti 2 linguri de ulei si adaugati usturoiul strivit si ansoa tocate marunt. Sotati scurt, doar pana miroase placut (cca 1 minut).Adaugati rosiile taiate cuburi si sosul de pe ele. Presarati sare si oregano. Aduceti la fierbere si fierbeti 5 minute, doar pana continutul tigaii se omogenizeaza.
Se aseaza dovleceii amestecati cu patrunjelul tocat intr-o tava termorezistenta in care sa intre inghesuiti, dar pe un singur strat.
Se toarna sosul de rosii peste ei, in strat egal, sa ajunga deasupra peste tot.Se da tava la cuptor, la 200C timp de 45 minute. In acest timp nu trebuie amestecat, doar verificati sa nu se arda deasupra si sa fie facuti (moi) dovleceii catre final.
In ultimele 3 minute, picurati peste dovlecei inca 1 lingura de ulei. Presarati apoi egal parmezanul. Rasniti piper negru peste tot. Lasati sa mai stea 3 minute la cuptor, doar pana parmezanul e topit si continutul tavii bolboroseste iar.Sunt buni calzi sau la temperatura camerei. Se pot servi direct din tava sau ii puteti lasa sa alunece usor din tava direct pe un platou larg. Merg bine langa orice carne la gratar. Sau ii puteti servi cu bucati de ton sau sardine conservate.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dovlecei rețetă
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Iată ce-ți rezervă astrele...