Rețetă: Dovlecei la cuptor cu roșii și parmezan
Data publicării:
Dovleceii la cuptor cu roșii și parmezant sunt foarte gustoși și se prepară ușor și rapid.

INGREDIENTE:

2 dovlecei medii 
5 fire patrunjel
1 conserva de rosii 
3 fileuri ansoa in ulei
3 catei usturoi
1/2 lingurita oregano uscat
30 gr parmezan razuit
3 linguri ulei masline
sare, piper negru

 

MOD DE PREPARARE:  Dovleceii se curata partial de coaja (se iau fasii cu curatatorul de legume), se taie in doua pe latime si apoi se taie bastoane, nu foarte subtiri. Se presara cu sare si se lasa la scurs intre 15 si 30 minute, rasfirati pe servetele de hartie. Dupa acest timp se absorb bine cu servetele. Se presara iar cu putina sare.Intr-o tigaie incingeti 2 linguri de ulei si adaugati usturoiul strivit si ansoa tocate marunt. Sotati scurt, doar pana miroase placut (cca 1 minut).Adaugati rosiile taiate cuburi si sosul de pe ele. Presarati sare si oregano. Aduceti la fierbere si fierbeti 5 minute, doar pana continutul tigaii se omogenizeaza.
Se aseaza dovleceii amestecati cu patrunjelul tocat intr-o tava termorezistenta in care sa intre inghesuiti, dar pe un singur strat.
Se toarna sosul de rosii peste ei, in strat egal, sa ajunga deasupra peste tot.Se da tava la cuptor, la 200C timp de 45 minute. In acest timp nu trebuie amestecat, doar verificati sa nu se arda deasupra si sa fie facuti (moi) dovleceii catre final.
In ultimele 3 minute, picurati peste dovlecei inca 1 lingura de ulei. Presarati apoi egal parmezanul. Rasniti piper negru peste tot. Lasati sa mai stea 3 minute la cuptor, doar pana parmezanul e topit si continutul tavii bolboroseste iar.Sunt buni calzi sau la temperatura camerei. Se pot servi direct din tava sau ii puteti lasa sa alunece usor din tava direct pe un platou larg. Merg bine langa orice carne la gratar. Sau ii puteti servi cu bucati de ton sau sardine conservate.

 

POFTĂ BUNĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dovlecei  rețetă 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”




pixel