Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
INGREDIENTE:
1 kg prune tari
500 gr zahăr
1 baton scortisoara
1 portocala mica
1/2 lamaie
150 gr stafide
150 gr nuci
MOD DE PREPARARE: Portocala si lamaia le taiati felii foarte subtiri si le scoateti samburii, daca au. Prunele le desfaceti in doua si scoateti samburii.Intr-o oala cu fund mai gros sau teflonata puneti 50 ml apa, prunele, citricele, batonul de scortisoara si turnati zaharul deasupra. Amestecati usor. Puneti pe foc mic si supravegheati pana se topeste zaharul, amestecan din cand in cand. Prunele vor lasa suc si incet, incet prunele vor fi acoperite. Cand incepe sa fiarba, dulceata va face o spuma roz. Din momentul in care vedeti spuma roz, lasati compotul pe foc mic (cat sa bolboroseaca putin) 25 minute. Amestecati rar si usor sa nu zdrobiti fructele.Spalati 2 borcane de 800gr, le uscati si le bagati la cuptorul incins la 200C cam 20 min, sa se sterilizeze.Dupa cele 25 min., adaugati stafidele si nucile in compot, amestecati si mai lasati pe foc 1 minut.Puneti dulceata in borcanele sterilizate, stergeti gura borcanului daca s-a murdarit, puneti capacele si le strangeti bine. Intoarceti borcanele cu fundul in sus si lasati asa 10 min. sa se faca vid.Puneti borcanele inca fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte. Pastrati la loc racoros, in pivnita sau camara.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Dulceaţa prune rețetă stafide