Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
INGREDIENTE
Pentru montat
300 ml frisca lichida
90 g unt
6 oua
3 foi gelatina
100 g ciocolata alba
100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
Pentru cremele de baza
65 g unt
250 ml frisca lichida
12 g cacao
100 g ciocolata neagra
70 g zahar cristale
4 oua
Pentru spuma de ciocolata
50 g unt
2 linguri cacao
1/2 plic praf de copt
120 g faina
150 g zahar pudra
4 oua
Pentru aluat
50 ml zeama de compot
Pentru decor
fructe ciocolata
nuca de cocos
MOD DE PREPARARE:
Pentru aluat, se freaca galbenusurile cu zaharul pâna ce amestecul se albeste. Se topesc 30 g unt. Se amesteca faina, praful de copt, sarea, cacaua si apoi se adauga crema de galbenusuri. Se amesteca de jos în sus si, continuând amestecarea, se pune untul topit. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se pun întâi doua linguri din spuma rezultata în amestecul cu faina, se amesteca si apoi se adauga spuma de albus. Tava de copt se tapeteaza cu hârtie, se unge cu restul untului, se toarna aluatul si se coace 15 minute.
Pentru spuma de ciocolata, se amesteca zaharul cu 50 ml apa, se pun pe foc si se lasa la fiert 4 minute. Se pun ouale într-un castron, si în timp ce se bat cu mixerul, se toarna siropul fiert. Se bat pâna ce amestecul se albeste si capata o consistența spumoasa. Se topeste ciocolata cu untul, se adauga cacaua si se amesteca. Se bate frisca spuma si apoi se amesteca alaturi de cele doua compoziții de oua si de cacao.
Pentru cele 3 straturi de crema baza, în trei castroane diferite se pun cele trei tipuri de ciocolata rupte bucați si se topeste fiecare ciocolata la bain-marie. În ciocolata alba se adauga o lingura de frisca si apoi se topeste. Se înmoaie cele 3 foi de gelatina, se repartizeaza în cele trei ciocolate topite și se amesteca. Apoi, în fiecare ciocolata se pun câte doua galbenusuri si 30 g unt. Se bat albusurile spuma si frisca se bate si ea. Se repartizeaza cele doua spume în cele trei tipuri de ciocolata si se amesteca.
Pentru montarea acestui tip de rulada se foloseste o sticla de plastic care se taie 15 cm, pe lung. Prin gaura facuta se asaza aluatul copt, eventual se taie în doua si se umezeste cu o pensula înmuiata în zeama de compot. Se toarna întâi cele trei tipuri de ciocolata si dupa fiecare, alba, cu lapte si neagra, se pune rulada la frigider pentru 10 minute. Dupa ce a stat 10 minute la frigider peste cea de-a treia ciocolata se toarna spuma de ciocolata. Se da la rece pentru 6 ore. Se orneaza cu fructe, ciocolata și nuca de cocos.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: mos craciun reteta festiva rulada