Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
INGREDIENTE
750 g carne de vită
4 cepe
2 linguri unt
2 linguri pastă de tomate
1.5 litri supă de carne
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
400 g cartofi
1 foaie dafin
2-3 căţei de usturoi
1/2 lingurita chimen
1/2 lingurita oregano
sare şi piper măcinat
1 ardei iute fin tocat
2 linguri pătrunjel tocat
MOD DE PREPARARE: Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi mici şi se căleşte într-o tigaie cu unt. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se amestecă până se căleşte uşor. Se stinge cu un polonic de supă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Totul se răstoarnă într-o oală de 3-4 l, se adaugă supa şi un praf de sare şi se fierbe până se înmoaie bine bucăţile de carne, aproximativ 1-1,5 ore. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi după 15 minute şi ardeii graşi tăiaţi felii. După 10-15 minute se pun condimentele, usturoiul şi ardeiul iute fin tocat şi pasta de tomate diluată cu puţină apă. Se mai fierbe 10 minute şi se acoperă. Se lasă 5 minute şi după aceea se poate servi. Se ornează cu pătrunjel verde.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: gulas picant rețetă