Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
INGREDIENTE:
750 ml lapte (3.5%)
75 gr orez cu bob rotund (Camolino)
sare
1 baton de scortisoara
2 fasii coaja de lamaie
35 gr zahar
3 galbenusuri
50 gr zahar
375 ml lapte (3.5%)
MOD DE PREPARARE: Intr-o cratita se pune la fiert laptele, sarea si orezul. Se adauga aromele (scortisoara, coaja de lamaie). Cand incepe sa fiarba se da focul la mic, astfel incat laptele doar sa bolboroseasca usor ca sa nu se umfle sau sa faca pojghita. Amestecati des, ca sa stimulati eliberarea amidonului din orez, ca la risotto. Nu trebuie amesteca continuu, doar des. Fierbeti orezul cam 30-35 minute, astfel incat bobul sa fie complet fiert (sa nu se simta deloc tare in mijloc) si laptele sa fie absorbit in mare parte, sa aveti o budinca groasa de orez. Daca laptele scade si orezul nu e fiert mai puteti picura putin lapte.
Luati cratita de pe foc, scoateti aromele si apoi adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva.Infierbantati laptele. Intr-o craticioara (preferabil cu fund gros), se freaca putin galbenusurile cu zaharul. Se toarna incet, in timp ce amstecati cu telul, laptele fierbinte. Oul nu are voie sa sa se coaguleze, deci turnati incet laptele mai ales la inceput.Puneti craticioara pe foc mic si continuati sa amestecati cu telul pana simtiti ca se ingroasa putin compozitia.
Daca aveti un termometru, va opriti cand crema ajunge la 85C.Luati de pe foc crema si turnati-o peste budinca de orez. Daca aveti robot cu carcasa de plastic lasati sa se racoreasca compozitia 10 minute. Daca e din inox puteti continua imediat. Puneti compozitia in robot si mixati la viteza mare pana devine cremoasa .Puneti compozitia intr-un vas cu cioc (va fi util cand o turnati in masina de inghetata) si dati la frigider macar cateva ore, pana se raceste bine.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: inghetata orez rețetă scortisoara
Mi-Th Influencer, emisiunea...