Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros
INGREDIENTE:
Foi de albusuri cu nuca:
14 albusuri
1 praf de sare
28 linguri zahar
14 linguri ulei
esenta de vanilie
350 - 400 g faina
200 g nuca macinata
Crema de lapte:
1,25 l lapte
300 g zahar
esenta de vanilie
200 g faina
250 g unt
Decor:
200 g ciocolata cu lapte + 2-3 linguri de apa sau lapte
100 g nuca macinata
MOD DE PREPARARE:
Se da drumul la cuptor pentru a se încălzi.
Albușurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adaugă zaharul și se mixează până când devin ca o bezea. Se adaugă uleiul, esență de vanilie și faina (treptat) și se încorporează ușor, amestecând totul cu o spatula de silicon, de sus în jos. Se încorporează și nuca măcinată, la fel de ușor. Din acest aluat se vor coace patru foi, intinzandu-le pe rand într-o tava unsa cu ulei și tapetata cu hârtie de copt.
Pregătirea cremei:
Laptele, zaharul, esență de vanilie și faina cernuta se pun într-o cratiță și se mixează. Se adaugă apoi untul tăiat bucatele. Se pune cratiță la foc și se amesteca totul cu un tel, continuu, până când crema se îngroașă.
Asamblarea prăjiturii:
Se pune o foaie de blat în tava (după ce s-a îndepărtat hârtia de copt) se pune crema fierbinte peste ea, se adaugă a doua foaie, crema, a treia foaie, crema și ultima foaie (care se pune cu dosul în sus pentru că este cât de cât dreapta pe acea parte). Se topește ciocolata cu lapte (se pot adaugă 2-3 linguri de apa sau lapte peste ea pentru a se topi mai ușor) și se toarnă peste prăjitură. Aceasta se ornează cu nuca măcinată.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: craciun desert prajittura rețetă