Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
INGREDIENTE:
BLAT
170 g mix nuci (cu fructe deshidratate)
10 bucati curmale (fara samburi)
1 lingura cacao
1 varf sare
CREMA
170 g caju
1 lingura miere
0,5 plicuri zahar vanilat
0,5 bucati zeama de lamaie
3 - 4 linguri lapte de cocos
1 lingura ulei de cocos
1 varf sare
TOPPING
135 g miez de nucă
100 g zahar pudră
MOD DE PREPARARE:
Pentru a pregăti blatul, adaugă într-un mixer cu lama S, 170 g de mix de nuci și fructe deshidratate, 10 curmale fară sâmburi și un vârf de sare. Mixează bine, până când compoziția este bine mărunțită și a devenit lipicioasa. Adaugă și o lingura cu vârf de cacao și mixează câteva secunde din nou, să incorporezi pudra de cacao. Transfera compoziția într-o forma rotunda, cu fund detașabil. Presează bine blatul, pe fundul tăvii, cu ajutorul unei spatule sau cu mana. Pune-o deoparte.
Pregătește crema de vanilie. Într-un blender vertical, adaugă 170 g de nuci de caju bio hidratate în prealabil. Adaugă și un vârf de sare, o lingura de miere bio, 3-4 linguri de lapte de cocos, o lingura de ulei de cocos, solid, zeama de la o jumătate de lămâie și jumătate de pliculeț de zahar vanilat. Blenduieste la viteza mare, până când compoziția devine fina și cremoasa. Toarnă crema peste blatul de cacao, niveleaz-o și pune-o la congelator pentru aprox. 2 ore.
Intre timp, pune la copt pe o tava 135 g de nuci. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 175°C, pentru 7-10 minute. Pentru a pregăti caramelul, adaugă într-o cratiță 100 g de zahar pudra. Lasă-l să se topească la foc mic, fară să amesteci compoziția. Intre timp, nucile trebuie să se fi copt, așa că scoate-le și fii pregătit să le adaugi în zaharul caramelizat imediat după ce acesta s-a topit. Amesteca-le cu grija dar rapid, deoarece zaharul caramelizat este foarte fierbinte și se vă întări aproape instant. Transfera nucile pe o tava și, pe cât posibil, desparte-le intre ele. Lasă-le la răcit.
Deasupra cremei de caju, care acum este pe jumătate întărita, adaugă topping-ul de nuci caramelizate, apăsând ușor pentru a fixa primul strat, după care adaugă și restul. Mai lasă prăjitură la congelator pentru încă o jumătate de ora.Scoate prăjitură din forma de tort, feliaz-o cu grija și servește.
Pofta buna!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert nuci prajitura rețetă
Mi-Th Influencer, emisiunea...