Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
INGREDIENTE:
4 ouă medii
200 gr zahăr
120 ml ulei
180 ml lapte
240 gr făina albă
sare
3/4 plic praf de copt
350 gr fructe la alegere (coacaze, zmeura, visine, afine, mure, caise, prune; cantarite dupa curatare si sortare)
1 lingurita cu varf amidon (optional)
MOD DE PREPARARE: Daca e cazul fructele se curata de sâmburi (vișine, caise). Restul doar se spală și apoi se pun într-o sita. Gustați fructele și daca sunt acrișoare adaugați zahar (la vișine sau coacăze de exemplu, pun 2 linguri de zahar; la caise sau prune nu pun deloc). Se lasă fructele la scurs până aveți nevoie de ele.Se separa ouăle. Cerneți faina cu praful de copt și sarea.Se freacă gălbenușurile cu 100 gr de zahar, cu mixerul, până se obține o crema galben-pal pufoasa și în care se simte doar puțin zaharul (cca 3 minute).În timp ce mixați adaugați uleiul în fir subțire. Adaugați apoi laptele, la început în fir subțire, dar când se subțiază compoziția îl puteți adaugă pe tot.Adaugați faina în 3-4 transe, amestecând cu telul doar până se văd doar urme de faina. Când ați terminat de pus țoață faina lașați aceste amestec deoparte.Bateți albușurile spuma până ce spuma e alba și pufoasa. Începeți să adaugați zaharul rămas, cate o linguriță pe rand și continuați să mixați. Când ați terminat zaharul ar trebui să aveți o spuma lucioasa, densa, care sta pe tel. Daca nu sta, mai mixați. Adaugați spuma în aluat, în 3 transe, amestecând ușor cu telul.Turnați compoziția într-o tava (20 x 32 cm) tapetata cu hârtie de copt. Nivelați cu dosul unei linguri, insistând mai ales în centru, că să nu fie acolo prea mult aluat și să facă cocoașă prăjitură.Peste fructele zemoase (vișine, coacăze, zmeura de exemplu), adaugați amidon și amestecați ușor. Caisele sau prunele nu au nevoie de amidon.Se aseaza fructele pe aluat (vișinele una lângă alta; fructele mici precum coacazea se presară în strat uniform; jumătățile de caise sau prune se aseaza la o distanta de 1 cm una de alta).Se coace prăjitură la 180C (sau 160C cu ventilator), timp de 45-50 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: fructe praitura rețetă
Mi-Th Influencer, emisiunea...