Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Ingrediente:
500 g carne macră de vită
500 g zarzavat (morcovi, rădăcini de pătrunjel, păstărnac, țelină)
1 linguriță sare
½ linguriță boabe de piper
2 L apă
250 g boabe de mazăre din conservă
3-4 castraveți murați (cca. 250 g)
Pentru maioneza dietetică:
4 ouă
300 g iaurt grecesc cu 2% grăsime
4 lingurițe muștar simplu
sare
250 g boabe de mazăre din conservă
3-4 castraveți murați (cca. 250 g)
Pentru decor
1 castravete murat
un fir de verdeață (mărar, pătrunjel)
Mod de preparare:
Punem carnea și legumele la fiert. Le scoatem din oală și le lăsăm să se răcească. Le tocăm în cubulețe.
Într-un castron încăpător punem legumele și carnea tocate, mazărea scursă și castraveții murați tăiați cubulețe mici. Amestecăm totul foarte bine.
Punem ouăle la fiert în apă pentru 5 minute. Le decojim le tăiem în jumătăți.
Punem în paharul de blender mai întâi jumătățile de ou fiert (cu tot cu albușuri) și cele 4 lingurițe de muștar.
Punem și jumătate din iaurtul grecesc și amestecăm timp de 2-3 minute cu blenderul. Punem sarea și restul de iaurt și mai amestecăm încă 1 minut.
Punem maioneza peste restul ingredientelor din castron și amestecăm. Gustăm de sare și condimentăm.
Lăsăm legumele și carnea la frigider. Punem salata pe un platou și o nivelăm. Ulterior punem maioneza și avem grijă să o întindem pe toată suprafața.
Decorăm cu castraveți murați, boabe de piper sau gogoșari.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dietetica maioneza retete salata salata boeuf