Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Ingrediente
200-250 g castraveciori cornishon (vreo 2-3)
300-350 g iaurt grecesc 10%
3 catei de usturoi mari
2 lg ulei de masline
1 lg zeama de lamaie sau otet
1/2 legatura marar
sare
piper proaspat macinat OPTIONAL
frunze de menta OPTIONAL
Mod de preparare: . Spala, usuca, si rade castravetii cu tot cu coaja, dupa ce i-ai testat sa nu fie amarui. Unii pun peste noapte la scurs castravetii, dar daca sosul va fi mancat imediat, ajuta-l presandu-l usor ca sa lase mai repede zeama.
Curata usturoiul, preseaza-l cu lama sa iasa seva si toaca-l, peste care pune zeama de lamaie si 1 lingura de ulei. Daca doresti poti sa pui si piper proaspat macinat.
Spala, zvanta in prosopul curat mararul si toaca-l marunt. Marunteaza si menta daca iti place sa adaugi.
Iaurtul este consistent, in mod normal nu lasa zeama. Le amesteci pe toate si asezi in sosiera. Deasupra se stropeste cu cealalta lingura de ulei ramasa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: castraveti rețetă tzatziki usturoi