Horoscop sâmbătă, 23 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
INGREDIENTE
2 kilograme de carne de ied cu os (coadă, pulpă, spată) sau carne de miel/vită
2 roșii medii (coapte bine)
1 lingură de pastă de roșii
150 g fidea sau spaghete foarte subțiri
brânză feta sfărmată (opțional)
MOD DE PREPARARE: Într-o oală foarte mare se adaugă carnea de ied și se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere la foc mare. Când ajunge la punctul de fierbere se dă focul la mediu-mare. Spuma care se formează se îndepărtează. Se continuă fierberea timp de 2 – 2,5 ore sau până când carnea poate fi pătrunsă ușor cu furculița. Carnea se scoate din supă și se dă deoparte. Supa se strecoară pentru a elimina eventualele oasele mici. Supa se adaugă într-o oală potrivită.
Supa se readuce la fierbere. Se condimentează cu sare și piper. Roșiile se pasează la blender sau manual. Se adaugă în supă alături de pasta de roșii. Supa se mai fierbe vreo 15 minute. Dacă folosiți spaghete rupeți-le/tăiați-le în bucăți mai mici (3 cm). Dacă folosiți fidea puneți-o direct în oală li respectați timpul de fierbere indicat pe pachet. Carnea se îndepărtează de pe oase și se adaugă în oală.
Supa grecească de ied se servește cu brânză feta sfărmată deasupra.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ied rețetă supa
Iată ce-ți rezervă astrele...