Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
INGREDIENTE:
4 kg ardei capia
350 ml otet tare
100 ml ulei de masline sau floarea soarelui
o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
2 linguri zahar
o lingura boabe de mustar
o lingura boabe de piper
5-6 catei de usturoi
4 borcane de cate 700-800gr
MOD DE PREPARARE: Coaceți ardeii, după care îi curățați de coaja deasupra unei cratițe că să curgă lichidul din ei în cratiță, deoarece apoi îi veți pune în borcane. Îi desfaceți doar pe o parte și le scoateți cotorul și semințele. Cel mai bine este să nu îi spălați că să își păstreze aroma de copt și să își lase zeama lor delicioasa. După ce ați terminat de curățat toți ardeii, îi așezați în 4 borcane de 720-800 gr cu tot cu zeama care au lașat-o ardeii și puneți printre ei cate 3-4 feli de usturoi, apoi pregătiți lichidul într-o crăticioară. Puneți oțetul, uleiul, sarea, zaharul, boabele de mustar și piper și lașați să dea în clocot. Turnați lichidul fierbinte peste ardei și închideți bine capacele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ardei rețetă