Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Ingrediente:
1 ficat porc
2 plămâni
1 splină
200 g carne grasă de pe guşa porcului
sare
piper
cimbru
1-2 intestine de porc pentru cârnaţi
MOD DE PREPARARE:
Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute ca să se curețe de tot sângele.
Le vom pune la fiert în apă cu sare şi puțin cimbru. După ce au fiert, vom păstra zeama , iar carnea şi măruntaiele le vom trece prin mașina de tocat carne.
Amestecăm carnea cu 2-3 linguri de zeamă în care a fiert. Pe suportul special al mașinii de tocat, tragem intestinul de porc. Punem umplutura în mașina de tocat și umplem ușor intestinul. Legăm la ambele capete și dăm la rece.
Lebărul merge de minune cu hrean sau muștar.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: craciun lebar porc rețetă traditionala