Rețetă TRADIȚIONALĂ de Crăciun. Nuci umplute cu cremă de ciocolată
Această rețetă tradițională de Crăciun este deliciosă și se face din cele mai vechi timpuri. Iată cum o poți prepara chiar tu. 

Ingrediente:


Pentru cojile de nuci:


300 g făină

80 g zahăr pudră

1 gălbenuș

50 g untură

60 g unt cu min. 80% grasime 

3 linguri apă rece

un praf de sare

vanilie

coaja rasă de lămâie

3 linguri zeamă de lămâie


Pentru cremă:

2 ouă

un praf de sare

100 g zahăr pudră

1 zahăr vanilat

100 g ciocolată amăruie 

150 g unt cu min. 80% grasime

15 g cacao


Pentru formă:


2-3 linguri de ulei


Mod de preparare:


Untul și untura este bine să le scoatem direct din frigider. Untul îl vom tăia cubulețe și îl vom pune într-un castron alături de untura rece. Cernem făina deasupra și adăugăm sarea și zahărul pudră. Frământăm bine aluatul până obținem o consistență ca cea a nisipului. 

Adăugăm gălbenușul, vanilia și coaja rasă de lămâie și frământăm din nou. Punem și sucul de la lămâie și apa rece. Apa o vom turna treptat până ce obținem un aluat bine închegat. Aluatul îl vom băga 20-30 de minute la frigider într-o pungă de platic. 

Se pune oul intreg intr-un vas metalic cu zahar, sare si vanilie, si se pune pe oala. In oala va fierbe putina apa. Amestecați amestecul la 80 de grade Celsius, apoi scoateți vasul din abur și adăugați ciocolata zdrobită în cremă. Se amestecă ușor cu un tel. Se lasă la răcit câteva ore până ajunge la temperatura camerei. Scoateți untul de la frigider cu câteva ore înainte pentru a ajunge la temperatura camerei.

Folosiți un blender pentru a amesteca untul până devine spumos, apoi adăugați cacao. Adaugam treptat baza de crema, lingura cu lingura, amestecand scurt.Crema de ciocolata cu unt se da la rece pentru 1-2 ore. 

Presa se dă cu ulei cu ajutorul unei pensule și apoi se sterge cu un servetel. 

Din aluat formăm bilute mici, de 6-7 g. 

Fiecare cavitate se unge cu pensula cu foarte putin ulei.

Nucile le-am presat, apoi le-am copt la foc mediu partea cu exteriorul timp de 1,5 minute, am intors forma si le-am mai copt 3 minute la cel mai mic foc. 

Cojile de aluat fraged le lăsăm la racit pe o tava.

Cu o lingurita umplem formele cu crema de ciocolata.

Apoi le pudrăm cu zahar pudra vanilat.


Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Bianca Moldoveanu | Dată: 01 dec, 12:52

Petrică Mâțu Stoian și fiul de suflet, sursa facebook

Petrică Mâțu Stoian i-a trimis un ultim mesaj lui Alin, fiul lui de suflet, chiar înainte de a se stinge din viață

Irina Loghin, foto Facebook

Irina Loghin, truc pentru SLĂBIT. Ceaiul pe care îl bea în fiecare dimineață: „Este cel mai bun”

Maria Dragomiroiu, Cătălin Botezatu. Colaj foto Facebook

Maria Dragomiroiu l-a impresionat pe Cătălin Botezatu cu pozele în costum de baie: „Le dă clasă pițipoancelor!”

Unsplash.com/ autor Dayne Topkin

HOROSCOP 2022. Cea mai norocoasă zi a anului, în funcție de zodie

Camelia Pătrășcanu, captură video Antena 3

Camelia Pătrășcanu, previziuni astrologice pentru săptămâna 17-23 ianuarie 2022. Zodia care are noroc de BANI

Horoscop. foto Unsplash.com/ autor Josh Rangel

Horoscop - DRAGOSTE, duminică, 16 ianuarie. Previziuni pentru fiecare zodie

Unsplash.com/ autor Uday Mittal

Mercur retrograd: Zodiile care se pot reîntâlni cu parteneri/prieteni vechi până pe 10 martie

Maria Dragomiroiu, foto Facebook

Maria Dragomiroiu a pozat în costum de baie, la 66 de ani. Cum se menține în formă artista

Parintele Vasile Ioana, captură video PRO TV

Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru eliminarea furiei. Cele 7 trepte prin care putem scăpa de mânie și nervozitate

Horoscop, sursa pexels

Mercur retrograd 2022: SFAT pentru fiecare zodie / ascendent

Adriana Iliescu, captură Youtube/ Antena 1

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din lume. Femeia își crește singură fiica: "Calculez fiecare ban"

Marina Almășan și Victor Socaciu, sursa facebook

Motivul pentru care Marina Almășan nu a mers la mormântul lui Victor Socaciu, în ziua în care artistul ar fi împlinit 69 de ani: „Eu nu sunt аdepta gesturilor teatrale”

Mic dejun sănătos: Omletă cu cartofi dulci

Această omletă este sațioasă și se prepară rapid. Este...

Rețetă delicioasă: Hering marinat

Heringul marinat este un adevărat deliciu și se prepară foare ușor. 

Rețetă de Lasagna. Gustoasă și ușor de preparat

Această rețetă de lasagna este delicioasă și simplu de...

Rețetă delicioasă: Creveți în sos de roșii cu unt

Creveți în sos de roșii cu unt sunt un adevărat...

Rețetă de Ciorbă cu perișoare de pui și dovlecei

Această rețetă de ciorbă cu perișoare de pui și...

Rețetă: Cum să faci cele mai pufoase găluște

Supa cu găluște este o rețetă iubită încă din...