Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Ingrediente:
1 kg carne de porc
1 rasol de porc
600-700 g organe de porc
2 cepe
2 morcovi
15-20 boabe de piper
2 foi dafin
ienibahar
burtă (stomac) de porc
sare
piper
Mod de preparare:
Carnea cu șorici se pârlește bine și se spală cu apa călduță. Organele au fost curățate și lăsate în apă rece timp de o jumătate de oră. Fierbeți fiecare limbă timp de 10 minute și curățați-o.
Puneți toată carnea într-o oală cu apă rece și aduceți-o la fiert. Schimbați apa și fierbeți din nou. Dați într-un clocot, adăugați ceapa, morcovii, sare și condimentele, acoperiți cu un capac și fierbeți la foc mic până când carnea se desprinde ușor de pe oase.
Toată carnea fiartă se taie fâșii. Se pune intr-un bol mare, se adauga putina supa si se condimenteaza cu sare si piper. Se adaugă burta de porc, se mai toarnă puțină supă și se coase ușor.
Se pune intr-un vas mai mare si se toarna restul de supă. Se fierbe cam o ora, dar fără să clocotească și se înțeapă din loc în loc. Apoi se presează între două tocatoare de lemn și se pune peste o greutate maximă de 1 kg. Se lasa sa se raceasca până a doua zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: craciun retete toba