Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
INGREDIENTE:
12 bucăți ardei kapia
4 roșii medii
2 cepe
3 căței de usturoi
pătrunjel verde
o crenguță mică de cimbru
o lingură de zahăr
o lingură oțet balsamic – opțional
50 ml ulei
MOD DE PREPARARE: Roșiile le opărești pentru câteva secunde, apoi le cureți pielita. Pui o tigaie înalta la încins și torni uleiul. Cât timp se înfierbântă toci mărunt cele doua cepe. Când uleiul e fierbinte, pui ceapa și calești, amestecând ușor când și când, până când se înmoaie. Toci mărunt roșiile și le pui peste ceapa. Continui să amesteci pentru încă 5 minute. Adaugi apoi ardeii și omogenizezi. Ardeii mei au lașat suficienta zeama, încât n-a fost nevoie să mai pun nimic. Daca nu ai suficient lichid, pune putina apa. Potrivește gustul de sare, pune crenguță de cimbru și da focul la mic spre mediu. Fierbe totul pentru 20 minute, amestecând când și când. Intre timp sosul vă scădea și se vă îngroșă ușor. Mai lasă pentru 2 minute, apoi oprește focul și lasă mâncarea 10 minute, să se împrietenească toate aromele, apoi poți servi.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ardei mancare rețetă roșii usturoi