Horoscop sâmbătă, 23 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
INGREDIENTE:
500 gr faina alba
450 ml apa calduta
100 gr malai
25 gr drojdie proaspata
1 lingurita rasa sare
3-4 frunze de varza (decupati partile tari)
MOD DE PREPARARE: Dizolvati drojdia in 50 ml apa calduta. Lasati-o la loc cald pana creste si devine spumoasa (aprox. 15 minute).Puneti malaiul si 200 ml apa intr-o craticioara si fierbeti amestecand des, pana malaiul absoarbe toata apa. Lasati sa se racoreasca.Intr-un bol puneti 250 gr faina si faceti o gaura in mijloc. Adaugati acolo drojdia crescuta, 100 ml apa si malaiul umflat. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Va fi foarte lipicios. Lasati aluatul sa cresca acoperit, la loc cald, timp de 2 ore.Puneti restul de 250 gr faina intr-un bol, adaugati in mijloc restul de 100 ml apa in care ati dizolvat sarea si aluatul crescut. Framantati iar aluatul pana devine elastic. De data asta va fi doar usor lipicios. Lasati aluatul acoperit la crescut, la loc cald, inca 30 minute.Pe masa de lucru presarati malai si putina faina alba. Rasturnati aluatul crescut si dati-i forma de bila, rulandu-l prin malai.Tapetati fundul unui vas (am folosit tuciul) cu frunze de varza, avand grija sa urce frunzele si pe margini. Asezati aluatul format pe frunze. Acoperiti vasul si lasati aluatul sa creasca 30 minute.In acest timp incingeti cuptorul la 240 C si introduceti o craticioara cu apa chiar jos.Introduceti vasul cu paine in cuptor. Coaceti timp de 15 minute, apoi coborati temperatura la 210 C (scoateti vasul cu apa) si mai coaceti 30 minute.Scoateti painea din vas si indepartati frunzele de varza. Lasati painea sa se raceasca complet apoi se poate felia.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: malai pâine rețetă
Iată ce-ți rezervă astrele...