Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
INGREDIENTE
3 kg roșii
1 kg ceapă
1 kg morcovi
2 kg ardei kapia sau gogoșari
500 ml ulei
200 g orez
sare
piper
4-5 foi de dafin
MOD DE PREPARARE:
Ceapa se taie sozisori sau mărunt. Morcovii se dau pe răzătoarea mare. Se călește ceapa în ulei 10 minute. Se adaugă morcovii și se călește în continuare încă 10 minute. Se adaugă ardeii tăiați cubulete și se fierbe încet la foc mic. Se pun sare, piper și foile de dafin. Orezul se fierbe separat. Apoi se scurge de apa și se clătește cu apa rece. Se lasă la scurs. După o jumătate de ora se adaugă sucul de roșii. Se fierbe la foc mic până uleiul iese deasupra amestecând mereu să nu se lipească de cratiță. Se adaugă orezul fiert și se mai fierbe încă 10 minute. Se pune compoziția fierbinte în borcane fierbinți. Se sterilizează în cuptor pentru 20-25 minute și se pun sub paturi până se răcesc.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: legume orez tocana