Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
INGREDIENTE:
250 g faina
1 lingurita sare
1 lingurita drojdie uscata
1 lingura zahar
1 lingura ulei
150 ml apa calda
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA:
3 linguri unt topit
200 g branza tip feta sau telemea
2 catei usturoi
MOD DE PREPARARE: Într-un bol încăpător, combina faina cu sarea și fă o gaura în centru. Separat, dizolva drojdia uscata în apa calda, cu o lingura de zahar și las-o să se activeze pentru 10 minute. Daca după 10 minute, drojdia a făcut bule la suprafață, este activata și poate fi folosita în aluat. În caz contrar, repeta procedeul cu un alt pliculeț de drojdie. Încorporează apoi maiaua obținută în faina, adăugând și o lingura de ulei, apoi frământă bine pentru cca 5-8 minute, sau până când obții un aluat fin și elastic. Daca mai simți nevoia, poți adaugă alte câteva picături de apa sau un praf de faina, daca aluatul e prea uscat sau prea umed. Împarte aluatul în 4 bile egale și unge-le cu ulei, apoi lasă-le la crescut acoperite timp de o ora, sau până când aluatul își dublează volumul. Întinde fiecare din cele 4 bile de aluat pe lung, iar în centru răspândește o pătrime din amestecul de unt topit, usturoi mărunțit și brânză feta sau telemea mărunțită fin. Rulează aluatul dintr-o margine lunga în cealaltă, formând un baton de aluat lung. Rulează-l apoi incepanad de la un capăt că pe un melc și întinde cu sucitorul cercul de aluat obținut. Procedează la fel și cu celelalte turte cu brânză și prăjește-le pe rand într-o tigaie antiaderenta, pe ambele parti, până când se rumenesc frumos.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: brânză rețetă turta usturoi