Horoscop sâmbătă, 23 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
INGREDIENTE:
800 gr varză
1/2 lingurita cimbru uscat
450 gr carne tocata de porc
10 fire patrunjel
2 oua
2 linguri smantana acra (fermentata)
sare, piper
2-3 linguri ulei
pesmet pentru tava
MOD DE PREPARARE: Se taie varza fideluta fina cu cutitul sau folosind razatoarea.Se incinge uleiul intr-o tigaie larga si se adauga varza, amestecand des. Varza se adauga in 3-4 transe, fiecare transa adaugandu-se dupa ce anterioara a scazut. La fiecare transa presarati sare, piper negru si cimbru. Dupa ce ati pus toata varza, adaugati 100 ml apa si inabusiti varza timp de 15 minute, amestecand des. La final gustati varza de sare si piper si mai adaugati daca e necesar.Carnea tocata se framanta cu 1 ou, patrunjelul tocat, 1 lingurita rasa de sare si piper negru.Se unge cu unt sau ulei o tava termorezistenta (de 15 x 23 cm). Se presara cu pesmet.Se aseaza un pic mai mult de jumatate din varza calita in tava. Se aseaza apoi toata carnea pe varza. Se aseaza restul de varza deasupra.Se bate smantana cu oul ramas. Se toarna peste varza.Se coace la 200C timp de 40 minute, pana e rumena deasupra.E buna calda sau reincalzita.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: carne reteta traditionala varza
Iată ce-ți rezervă astrele...