Horoscop sâmbătă, 23 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
INGREDIENTE:
150 gr ciocolată albă
50 ml smântână pentru frișcă (minim 35% grasime)
5-7 gr ghimbir
coaja rasa de la 1/4 lamaie
nuca de cocos
MOD DE PREPARARE: Se infierbanta smantana intr-o craticioara si se adauga ghimbirul taiat bucati mici si coaja de lamaie. Se acopera vasul si se lasa la infuzat 10-15 minute.Se strecoara printr-o sita fina (cea de ceai e potrivita), presand pe solide sa extrageti cat mai multa smantana.Se pune ciocolata tocata marunt pe abur, sa se topeasca. Fiti atenti la vas sa nu ajunga in apa si la intensitatea caldurii, fiindca ciocolata alba e mai sensibila la caldura decat cea neagra. Cand e topita, se adauga smantana aromata si se amesteca rapid.
Se lasa sa revina la temperatura camerei, apoi se poate da la frigider pana e suficient de solida (macar 1 ora, dupa aceea puteti testa) ca sa puteti forma usor bile.Se ia cu o lingurita amestec de ciocolata si se da forma de bila. Se trec bilele prin nuca de cocos deshidratata.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciocolata desert rețetă trufe
Iată ce-ți rezervă astrele...