Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Ingrediente:
2 bucăți piept de pui tăiat în 4, pe lungime
Pentru marinată:
4 steluțe anason
1 băț scorțișoară rupt în jumătate
1 linguriță din aceste amestec de condimente: boia dulce, chimion măcinat, coriandru, cuișoare, nucșoara, scorțișoară și cardamom
măcinate
1/2 linguriță boia dulce
1 deget ghimbir proaspăt
câteva feliuțe de ardei iute
coaja rasa de lime + 2-3 felii
1 lingura miere de albine
200 ml vin
50 ml ulei de măsline
oregano
Pentru sos:
2 caței usturoi
câteva fășii ardei iute
ulei pentru prăjit
6-8 roșii uscate în ulei
180 ml smântână pentru gătit
100 g parmezan ras
60 g amestec de brânzeturi care se topesc (mozzarella, cheddar, emmentaler)
piper proaspăt măcinat
sare
Pentru garnitură:
cartofi dulci copți
Mod de preparare:
Puiul trebuie marinat cu 8-12 ore înainte de a fi gătit. Bucățile de pui se pun într-un vad, se condimentează, punme feliile de lămîie, oregano, apoi amestecăm vinul cu ulei și miere și turnăm peste pui.
Tava va fi acoperită cu o folie de plastic și băgată la frigider.
Cartofii dulci vor fi copți în acest timp în cuptor.
După ce puiul s-a marinat, prăjim bucățile în ulei încins. După ce încep să se rumenească adăugăm usturoiul și ardeiul iute. După ce s-au prăjit le scoatem din ulei. Lăsăm în tigaie doar puțin ulei și turnăm smântâna, brânzeturile și roșiile uscate și condimentăm cu piper. Lăsăm pe foc până se topește brânza, spre final putem pune în tigaie și câteva linguri din marinată.
Așezăm pe o farfurie cartoful dulce tăiat rondele și puiul, iar peste este turnăm sosul din brânză.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: brânză piept pui sos vin