Cu ce se confruntă Adela Popescu și Radu Vâlcan. Actrița a povestit totul: „Pur și simplu nu mă pot abține”
Ingrediente:
3-4 morcovi
2-3 rădăcini de păstârnac
1-2 rădăcini de pătrunjel
1 țelină medie sau ½ de țelină mare
3-4 cepe
sare
ulei
chimen, cimbru, oregano, busuioc uscat
1,5 L apă
1 conservă roșii cuburi
1 cățel mic de usturoi
verdeață (pătrunjel, cepșoară)
Mod de preparare:
Legumele vor și curățate, spălate și puse într-o tavă la cuptor.
Punem legumele coapte într-o oală de cca. 3 L și turnăm cca. 1,5 L de apă ele. Le lăsăm să fiarbă cam 10 minute.
După cele 10 minute de fierbere punem conserva de roșii în oala cu supă de legume. Mai lăsăm 15 minute.
Stingem focul și după 10 minute pasăm bine totul cu ajutorul unui blender. Punem sare și mirodenii după gust.
La final presărăm verdeață și câteva crutoane.
Supa cremă de cartofi este extrem de gustoasă și se prepară foarte rapid.
INGREDIENTE:
cartofi roşii
o ţelină
o rădăcină pătrunjel
o ceapă roşie
1-2 linguriţe ulei de floarea soarelui
sare
piper boabe şi măcinat
chimen
3-4 fire pătrunjel
50 g margarină
MOD DE PREPARARE: Se curăţă cartofii şi se spală bine, apoi se taie cubuleţe şi se pun într-o oală pentru ciorbă. Ţelina se spală în câteva ape, se curăţă de coajă şi se taie în funcţie de preferinţe. Ceapa şi pătrunjelul se spală şi ele cu jet puternic de apă rece, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se pun să fiarbă în apă cu sare şi 1-2 linguriţe de ulei de floarea soarelui. Se fierb acoperite cu un capac, la foc mic ca să nu scadă apa foarte mult. Se verifică dacă au fiert şi apoi se scot în sită să se răcească.Ceapa se aruncă, iar cartofii împreună cu rădăcinoasele se pasează cu blenderul. Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert şi se omogenizează până se obţine o cremă fină.Crema de cartofi se mai lasă să dea în câteva clocote împreună cu margarina şi cu seminţele de chimen. Supa cremă de cartofi se serveşte ornată cu verdeaţă, în funcţie de preferinţe.
Ingrediente:
400 gr dovleac
2 cepe
2 cartofi
1 morcov
1 păstârnac
1 ceașcă de lapte de cocos
sare
piper
boia iute
ulei
Mod de preparare:
1. Cureți dovleacul și ceapa, tai dovleacul cubulețe și ceapa mărunt și le călești în aproximativ 10 minute, apoi adaugi o ceașcă de apă și lași să se înăbușe 15-20 de minute.
2. Cureți cartofii, morcovul, păstârnacul, le tai cuburi și le pui la fiert într-o oală cu apă cât să le acopere. Adaugi dovleacul cu ceapa călite și le fierbi împreună până ce toate sunt bine pătrunse.
3. Pasezi apoi totul, dacă e nevoie subțiezi supa cu lapte și potrivești de sare, piper și boia. După gust, merge și cu pătrunjel.
Masa este gata! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cartofi dovleac legume post rețetă retete retete post supa crema