Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Ingrediente:
4 cartofi
2 morcovi
100 gr mazare
75 gr masline verzi
150 gr ton din conserva
sare, piper negru
Pentru dressing vei avea nevoie de:
250 gr maioneza
150 gr ardei copt rosu
2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Cartofii îi vom spăla bine și îi vom pune la fiert în coajă. Îi vom lăsa pe foc până intră furculița ușor în ei. După ce se răcesc îi vom curăța de coajă și îi vom toca cubulețe mărunte. Îi punem într-un bol.
Vom fierbe morvocii și mazărea.
Se toacă morcovii cubulețe marunte și se pun peste cartofi. Scurgem mazărea și o punem în bol. Condimentăm totul cu sare și piper și amestecăm.
Măslinele le tocăm și le adăugăm în bol peste legume, la fel și tonul. Amestecăm din nou foarte bine.
Într-un blender punem ardeiul copt și 1 lingură de maioneză. Se mixează bine, se adauă restul de maioneză și sucul de lamaie și se mai mixează. Adăugăm sare după gust.
Turnati dressingul peste legume, dar mai lăsați puțin din el pentru decor.
Așezați salata pe un platou, turnați deasupra restul de dressing și nivelați. Puteți decora cu castraveți murați, măsline sau ardei copt.
Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: legume retete rusa salata ton