Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Ingrediente:
1/2 piept de curcan
300 g bacon
200 gr carne tocată
100 gr prune uscate
50 gr bacon afumat
1 ceapă mică
2 căței usturoi
cuișoare măcinate
1/2 linguriță cimbru uscat
50 ml vin roșu sec
1 lingură ulei
sare, piper
Mod de preparare:
Pentru umplutură: călim ceapa tocată mărunt în puțin ulei încins până devine sticloasă. Peste care adăugăm baconul tăiat mărunt, usturoiul strivit, cuișoarele și cimbrul. După ce s-a călit baconul adăugăm și prunele tăiate fâșii și vinul. Se lasă la fiert pânp ce se evaporă vinul.
Se lasă amestecul de mai sus să se răcorească 5 minute apoi se toarnă peste carnea tocată. Se adaugă sare și piper și se amestecă bine.
Se taie pieptul de curcan în 5 felii și se bate cu ciocanul de șnitele. Presărați feliile de carne cu putina sare.
Asezati pe fiecare felie de carne cate 1 lingura de umplutura și rulați strâns.
Așezați câte 2-3 felii de bacon una lângă alta și așezați rulada de curcan la un capat. Rulați în bacon.
Băgați la cuptor, la 200C timp de 20 minute, apoi mutați cuptorul pe grill și rumeniți-le 2-3 minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: curcan rețetă rulada