Raluca Bădulescu a dat de pământ cu Iulia Albu, fosta sa colegă de la Bravo, ai stil!, în direct la TV: „Are numai defecte, e dezordonată în mod sinistru și pusă pe scandal”
În cazul în care te gândești că nu mai poți consuma delicioasa supă de găluște în Postul Paștelui, noi îți vom spune că, de fapt, acest preparat poate fi simplu de preparat și în această perioadă din an, trebuie doar să deții cele mai bune trucuri. Astfel, găluștele pot fi pregătite și în lipsa oului, întrucât există câteva secrete care le vor face să fie extrem de pufoase și care o să le ajute să nu se destrame. Îți prezentăm mai jos rețeta de supă de găluște de post al unui cunoscut food blogger din România, care spune că gustul final va fi unul cât se poate de deosebit.
Pentru găluște avem nevoie de:
• 350 ml de supă de legume
• 120 g griș
• 2-3 linguri de faină
• Un vârf de linguriță de piper negru măcinat fin
• Un vârf de linguriță de boia iute
• Sare
• 4 morcovi potriviți
• 100 ml de ulei.
Pentru supa de legume eu am folosit:
• 3 cepe
• O bucată de țelina potrivită
• Un păstârnac
• Două rădăcini de pătrunjel
• 3-4 morcovi mari
• 3 ardei kapia roșii
• Sare
• Un vârf de linguriță de boia dulce
• Pătrunjel pentru servit
Citește și: Ciorbă "de burtă" de post. Rețeta simplă și gustoasă care se prepară la mănăstire: „Acesta e primul secret”
Mod de preparare:
Supa se prepară în modul clasic, adică trebuie să pui toate legumele de mai sus în apă, cu puțină sare, iar la final să strecori zeama, astfel încât aceasta să rămână cât mai limpede. De asemenea, legumele pe care vrei să le păstrezi în supă trebuie tocate mărunt și reintroduse în oală la final.
Cât timp fierb legumele, trebuie să te apuci și de prepararea găluștelor, unde food bloggerul spune că există mai multe secrete, pentru ca acestea să nu se destrame și pentru a ieși foarte pufoase. În primul rând, trebuie să știi că vei obține culoarea perfectă cu ajutorul morcovului, care nu trebuie însă să fie introdus întreg. Trebuie să fierbi această legumă, iar apoi să-l dai printr-o strecurătoare. Zeama rezultată va da culoare preparatului tău.
VEZI și: Supă cu găluște pufoase. Rețeta tradițională care a făcut senzație în mediul online / video
„Al doilea secret pentru găluște care nu se destramă, este că trebuie să le facem din gris deja opărit. Luăm din supă 350 ml și transferăm într-o crăticioara. Adăugăm sare, un vârf de linguriță de piper și un vârf de linguriță de boia iute. Adăugăm și ingredientul secret desigur - aproximativ cinci linguri din uleiul de morcov.
Punem din nou la fiert. Când dă în clocot, adăugăm grișul treptat, în ploaie, și amestecăm continuu cu un tel. După ce se formează o minge de aluat, mai ținem pe foc amestecând continuu cel puțin un minut, ca să ne asigurăm că totul se leagă bine. La sfârșit, potrivim din nou gustul de sare.”, a explicat cunoscutul food blogger.
La final, găluștele trebuie formate în biluțe de dimensiuni egale și trebuie fierte într-o oală separată. La final, ele se adaugă în supa de legume, iar preparatul tău este gata. Poftă bună!
Citește și: Paula Seling, rețetă de șnițele de post. Secretele artistei pentru un preparat delicios și rapid
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Busu a spus la ce temperaturi...
Neti Sandu vine cu...