Sibiu: ''Aici'', ultima premieră a teatrului local, prezentată la Festivalul Internaţional de Teatru
Spectacolul ''Aici'', prezentat în premieră sâmbătă pe scena Teatrului Naţional ''Radu Stanca'', va mai putea fi vizionat în 29 august, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS)

"Beneficiarii direcţi ai proiectului, tineri între 13 şi 24 ani, mulţi dintre ei din zone defavorizate, au avut parte de ceea ce înseamnă miracolul sibian, într-unul dintre numeroasele proiecte europene în care TNRS este partener. Atelierele creative şi performance-ul au fost coordonate de importanţi profesionişti din domeniile teatru, muzică, coregrafie, arte plastice şi artă vizuală, iar condiţiile de realizare a performance-ului au fost unele profesioniste. Naţionalul sibian a pus la dispoziţie aparatura de specialitate şi, nu în ultimul rând, o sală profesionistă de teatru - Sala 'Eugenio Barba'. Pe una dintre cele mai bine dotate săli de teatru din ţară s-au situat pe acelaşi palier tineri amatori, iubitori de teatru şi mari profesionişti ai scenei, care au montat pe această scenă în cadrul FITS, precum Silviu Purcărete, Eugenio Barba etc.", a declarat directorul general al TNRS şi preşedintele FITS, Constantin Chiriac.

"Aici" prezintă şapte tineri talentaţi, alături de artistul Motanu', într-un spectacol coordonat de Bobi Pricop, cu muzica semnată AFO, în cadrul proiectului european 'LIBERTY'.

"Fără a dori să fim sentenţioşi, credem că tinerii din ziua de azi au anumite tipare în care gândesc şi se exprimă artistic şi, cu toate că vorbim de una din cele mai libere generaţii din istoria recentă, unele reţineri în a exprima problemele reale cu care se confruntă. Majoritatea tinerilor au venit cu o idee deja formată despre ce înseamnă teatrul, dansul sau literatura şi destul de convinşi că ceea ce înţelegem în general prin artă e mai mult o convenţie prin care se pot exprima, decât un mod de a-şi căuta zonele cât mai puternice prin explorarea sinelui. Am plecat de la ideea de libertate, încercând să vedem ce înseamnă astăzi pentru adolescenţi libertatea, care sunt condiţionările materiale şi ideatice care le conturează imaginea asupra lumii şi care este raportul lor cu ceea ce se întâmplă în societate în zilele noastre", a precizat coordonatorul Bobi Pricop.

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu este implicat în proiectul "LIBERTY", finanţat prin Programul Europa Creativă, alături de organizaţii culturale precum: Explora - Roma (Italia), CESIE - Palermo (Italia), Hamburg Altonale - Hamburg (Germania), ArtReach -Leicester (Marea Britanie), Centre for Youth Culture-Pionirski Dom - Ljubljana (Slovenia), Trafo House of Contemporary Arts - Budapesta (Ungaria), Aalborg Karneval - Aalborg (Danemarca), Centre E8 - Belgrad (Serbia), CNC Danse - Nathalie Cornille Company - Wambechies (Fran?a), European Educational Exchanges - Youth for Understanding - Bruxelles (Belgia), Den Selvejende Institution Swinging Europe - Herning (Danemarca), în perioada 2019- 2023.

TNRS este lider la nivel naţional ca număr de proiecte europene la activ, din 2014 până în prezent, poziţie certificată de Biroul Europa Creativă România, Unitatea de Management a Proiectului din Ministerul Culturii, cu ocazia webinar-ului "Europa Creativă: bune practici de cooperare în artele spectacolului", desfăşurat în data de 6 octombrie 2020. "Be SpectACTive!" (două ediţii), "Poetic Invasion of the Cities", "Power of Diversity - The Crossing Lines", "Voices of Solidarity", "Liberty. A New European Generation" şi "People Power Partnership" sunt proiectele în care Naţionalul sibian a înregistrat titulatura de partener. 

Autor: Spectacola | Dată: 19 iul, 13:46

HOROSCOP Dragoste 2022. Previziuni pentru fiecare zodie

Oare ce vești ne va aduce Cupidon anul următor?

Zodiile cu cea mai puternică intuiție. Văd chiar prin tine

Cu toții suntem intuitivi într-o oarecare măsură, însă...


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute

Teatrul Arte dell’Anima, program luna septembrie

Teatrul Arte dell’Anima vine cu câteva propuneri...

Teatrul Arte dell’Anima, program luna august

Teatrul Arte dell’Anima vine cu câteva propuneri...